Kahraman TV
2021-08-20 17:42:44

KURALSIZLAR (Take The Lead)

İdris SAİD

hasan.ciftcioglu@outlook.com 20 Ağustos 2021, 17:42

(Bu yazıyı Que Sera Sera isimli şarkı eşliğinde okumanızı tavsiye ederim)

Bir yaz tatili arasından sonra tekrar birlikteyiz sevgili okurlarım.

Yaz biter okul başlar. İşte bu vesileyle önümüzdeki üç film yazısını öğrenci temalı filmlerden seçtim.

Birinci filmimiz başrollerini Antonio Banderas’ın oynadığı Kuralsızlar(Take The Lead) isimli film olacak. Bu film Pierre DULAİNE isimli dans hocasının gerçek hayatından beyaz perdeye 2006 yılında aktarılmıştır.

Pierre DUALİNE özel bir dans kursunda dans eğitmenidir. Bir gece varoş mahallesinden bir gencin tatsız bir tavrı ile karşılaşır. Aynı gece dezavantajlı öğrencilere dans kursu açmaya karar verir. Ertesi gün dezavantajlı öğrencilerin olduğu okulda bütün engellere rağmen; irade, sabır ve sebat sergileyerek kursu açar.

Elbette kendisini hayata bir sıfır yenik düşmüş olarak başlayan her insan psikolojisindeki gibi bu öğrenciler de; adaletsizlik, eşitsizlik kavramları üzerinden mesaj verirler. Pierre DULAİNE bu gençleri ikna etmek için birkaç motive aracını kullanarak onlara büyük bir hedefe sahip olmayı öğretir. Hem okul idaresinin hem öğrenci ailelerinin hem de öğrencilerin tüm olumsuzluğa rağmen bu hedefe sahip olmak için verdikleri takdire şayan mücadeleyi bu filmde seyrediyoruz.

Bu filmi seyrederken geçirdiğimiz eğlenceli zamanın yanında gençlere ve ebeveynlere verilmek istenen asıl mesaj: Dans sadece hoş vakit geçirmek için olan bir olgu değil, aynı zamanda kişinin kendisine özgüvenini, saygınlığını ve sağlıklı kararlar almasını sağlayan bir yaşam felsefesidir.

Sevgili öğrenciler! Okullar açıldığında dans kursuna kayıt olmayı unutmayın. Tavsiyem Çerkez Dansı ile başlayınız.

Herkese sağlıklı ve başarılı bir sömestr diliyorum.

Haftaya görüşmek temennisiyle…

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.