Kahraman TV
2022-01-15 18:15:29

HAYATA OLUMLU BAKABİLME SANATI

Gökben Nur Kireçci

hasan.ciftcioglu@outlook.com 15 Ocak 2022, 18:15

İnsan acaba karamsar olduğu için mi sürekli olumsuzluklarla karşılaşıyor, yoksa sürekli olumsuzluklarla karşılaştığı için mi karamsar?

Yaşamımıza şekil veren güç, düşüncelerimizdir. Duygularımızın bir adım öncesine gidersek, orada bu duyguları yaratan düşüncelerimizle karşı karşıya geliriz.

İnsan beyninden günde yaklaşık 60.000 düşünce kalpten de 40.000 duygu geçer. Bu düşüncelerimiz ne hakkındaysa, hissettiğimiz duyguyla hayatımız da ona göre şekillenir. Kalbin bizleri yönetme gücü beyinden daha kuvvetidir. Çünkü insan genellikle duygularıyla hareket eden bir canlıdır.

EVRENDE HER ŞEY TİTREŞİMLERDEN OLUŞUR

Evrende her şey titreşimlerden oluşur. Düşüncelerimizin ürünü olan duygularımız da değişik oktavlardaki titreşimlerden oluşuyor. Nefret, intikam, kıskançlık, öfke, kızgınlık gibi olumsuz duygular, düşük titreşimli ve ruhsal enerjiyi bloke edici nitelik taşırlar. Dolayısıyla bu duyguların egemen olduğu kişiler, karamsarlık ve aşağılık kompleksinden kurtulamazlar.

Bu kişiler, etraflarına yaydıkları manyetik alanın frekansına eşdeğerde duygu titreşimlerine sahip insanları ve koşulları kendilerine çekerler. Yaydıkları enerji boyutu değişmediği sürece de bu durum bir kısır döngüye dönüşerek, hayatları boyunca sanki böyle yaşamak durumundaymışlar gibi bir hal alır. Ve artık hayata düşmanca bakmaya başlarlar, olayları sadece ‘’haksızlık, talihsizlik" olarak nitelerler.

Aslında bu bir ‘’haksızlık ya da talihsizlik’’ değil, karamsar olunduğu ve negatif düşünce tarzıyla hareket edildiği için sürekli olumsuzluklarla karşılaşılabilme durumudur.

UNUTMAYALIM Kİ, KAFAMIZDA EN ÇOK NEYİ DÜŞÜNÜRSEK, HAYATIMIZDA DA ONU ÇOĞALTIRIZ.

Ayrıca, beynin en tehlikeli yanı “ters çaba” kuralına göre çalıştığı anlardır. Başınıza gelmesinden en çok korktuğunuz şeye odaklanırsanız, korktuğunuzu başınıza getirirsiniz. Kişinin odaklandığı hedef olumluymuş gibi görünse de beyin korkulan tarafını yani olumsuz olanı alır ve bunu gerçekleştirmek için çalışır. Bu durumda genellikle bilincimiz ve bilinçaltımız çatışma içindedir ve çoğu zaman bilinçaltı kazanır. Bilinçaltı, bizim koruyucumuzdur ve nadiren mantıklıdır. Fransız psikolog Emile Coue, “Hayal gücü ve irade gücü çatışırsa, istisnasız her zaman kazanan hayal gücüdür” ifadesinde ters çaba yasasını çok güzel özetlemiştir.

Mesela topluluk önünde konuşma yaparken “acaba heyecanlanır mıyım?” diye düşünürseniz, heyecanlanırsınız. Beyin, bunu düşünmüştü fakat heyecan kalbe ait bir duygu. Başınıza gelecek en kötü şeye değil, başınıza gelmesini istediğiniz en iyi şeye odaklanmaya çalışın. En çok neyi düşünürseniz, onu hayatınızda çoğaltırsınız.

HER İNSANIN BELLİ BİR ENERJİ DÜZEYİ VAR

Sizinle aynı düşünmeyen insanlara kızmayın. Olup biteni nasıl görmüyorlar diye öfkelenmeyin. Her insanın belli bir enerji düzeyi var ve her insan ancak bu seviyeye uygun bilgilerle hissettikleri enerjiye uygun yaşam tarzına ulaşabilir.

"Kimi insan odaya girdiğinde odayı aydınlatır, kimi insan da çıktığında." Hepimiz bu sözün doğruluğunu defalarca yaşamışızdır.

Hani bazı insanlar vardır. Onlarla ilk kez karşılaşmamıza rağmen ilk anda kendilerinden hoşlandığımız, bulundukları ortama neşe, canlılık, sıcaklık getiren, çevresindekileri rahatlatan insanlar. Bu tip insanların yanında kendimizi rahat hissederiz, maske takmaya ve savunmada olmaya gerek duymayız. Bu insanlar yaşama dostça bakarak, yaşam serüveninden çocukça bir neşeyle haz alan insanlardır. Hareketleri tıpkı bir çocuk gibi rahat ve doğaldır. Çevrelerine yaydıkları enerji güçlüdür. Enerji yayılan bir şey olduğu için bizler de bu tarz insanların yanında kendimizi huzurlu ve mutlu hissederiz. Kendileri içinse bu insanların en büyük avantajı olumlu bakış açılarıdır. Dolayısıyla karamsarlık duymazlar.

Hayata her daim, olumlu ve dostça bakıp girdiğimiz odaları aydınlatabilme dileğiyle…

Yorumlar (20)

Melek Karayel 2 Yıl Önce

Çok güzel bir yazı kalemine sağlık

Sait. 2 Yıl Önce

Düşünce ve duygu durumu arasındaki ilintiyi ve etkileşimi harika birşekilde anlatmışsınız. Yüreğinize sağlık. Yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum. Teşekkürler.

İdris 2 Yıl Önce

"Başınıza gelecek en kötü şeye değil, başınıza gelmesini istediğiniz en iyi şeye odaklanmaya çalışın. En çok neyi düşünürseniz, onu hayatınızda çoğaltırsınız" Hissiyatla yoğrulmuş bir toprağın çocukları olarak hep ümidi düşünmeliyiz. Doğru düşünmeyi ve hissetmeyi öğrenmek makus talihimizi değiştirebilir...

Şerife Kireçci 2 Yıl Önce

Ellerine sağlık yine zevkle okudum ve çok beğendim başarılar dilerim

Gokhan 2 Yıl Önce

"Sakınan göze çöp batar." Ne de doğru bir atasözü. Yazılarınızı beğeni ve takdirle takip ediyorum. Teşekkürler Gökben Hanım.

Şamil 2 Yıl Önce

Hayata daima pozitif bakabilmek için olumsuzluklara değil sizi memnun eden şeylere odaklanmanız gerekiyor.

Gogol 2 Yıl Önce

Zihninizi negatif düşüncelerle doldurduğunuzda çok fazla yorulmuş olursunuz. Bunu yaşayarak deneyimledim. Oysa olumlu bakış açısı her zaman sizi dinç ve odaklanmış yapar.

Nejla Baser 2 Yıl Önce

Bütün dikkatimi vererek okuduğum keyifli bir yazı. Ellerine kalemine sağlık

Gulhan SARI 2 Yıl Önce

Harikasiniz ❤️

Dilek 2 Yıl Önce

Çok güzel yine

Pakize B. 2 Yıl Önce

Harika yazı güzel enerji güzel yazı

Hüseyin D. 2 Yıl Önce

Hayatımıza yanasıtmamız gerek bu yazıları...

F.k 2 Yıl Önce

Teşekkür ler bu güzel açıklamanınız ve goruslererniz için

Fatma Altıparmak 2 Yıl Önce

Gokben hanım hayata olumlu bakabilmek ancak bu kadar güzel anlatılabilir. Emeğinize, yüreğinize sağlık.

Fatma Altıparmak 2 Yıl Önce

Gokben hanım hayata olumlu bakabilmek ancak bu kadar güzel anlatılabilir. Emeğinize, yüreğinize sağlık.

Dilşan Kireçci 2 Yıl Önce

Evimizi aydınlattığınız için,biz de size teşekkür ederiz .Yazılarınızın devamını heyecan ve merakla bekliyoruz.

Dilşan Kireçci 2 Yıl Önce

Evimizi aydınlattığınız için,biz de size teşekkür ederiz .Yazılarınızın devamını heyecan ve merakla bekliyoruz.

Zeynep 2 Yıl Önce

Gokben hanim , yazilarinizi takip ediyorum ve isiltiniz adeta bizleri isildatiyor ne kadar cok duydugumuz sozler ama siz soylenince tam oturuyor, iyi geliyor var olun hep isildayin ve isildatin Saygilar,

Ali TOPAL 2 Yıl Önce

Çok kıymetli bilgiler Teşekkürler

Ali TOPAL 2 Yıl Önce

Gökben hanım değerli bilgilerinizi bizlere aktardığınız için çok teşekkür ederim. İnşAllah hayatımızda kullanırız toplum olarak, herkese iyi günler dilerim.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.