Kahraman TV
2022-11-01 10:11:31

GÜNÜMÜZ KOŞULLARINDA YUVA KURMAK NEDEN BU KADAR ZOR?

Elmas APAYDIN

hasan.ciftcioglu@outlook.com 01 Kasım 2022, 10:11

◦ Sevgili Okurlarım; Hepinize Öncelikle Mutlu Huzurlu Günler Diliyorum.

Günümüzde: “Maddenin yüceltildiği, mananın küçümsendiği ve değer yargılarının hızla değiştiği büyük bir toplumsal değişim süreci yaşıyoruz” Ve maalesef bizleri yanlış temsil eden, tv programlarını es geçmemek gerekiyor…

Mutlu bir aile yuvası kurmak hem insani hem maddi anlamda kolay olmadığı gibi evlenip de yuva kurduktan sonra gereği gibi sürdürebilmek de zorlaştı. Şer güçlerin, sapkın güruhların, Aile kurumuna yönelik saldırıları bir yana çocuklarını evlendirecek ailelerin ise evliliği zorlaştıracak maddi külfeti adeta zorunlu kılmaları, evlenecek gençleri kara kara düşündürüyor. Diğer yandan ise istatistik verilere de yansıyan ve çevremizde artık çok sıkça duyduğumuz, şahit olduğumuz boşanmalar… İslam’ı gereği gibi yaşamama, dünyaya meyletme, kanaatsizlik gibi sebeplerin yanı sıra bir ceviz kabuğunu doldurmayan nedenler ve hatta hiçbir sebebin olmadığı boşanmalar, neslin tehlikeye girdiğini en bariz şekilde ortaya koyuyor.

◦ Ev almadan, evini modern dünyanın empoze ettiği şekilde dayayıp, döşemeden, evlenmeye yanaşmayan gelin adayları, iyi bir iş sahibi olmadan, en az önündeki birkaç yılı maddi anlamda garanti (!) altına almadan evlenmek istemeyen damat adayları çoğunlukta. Hatta maddiyatın bu kadar önemsenmesi nedeniyle çeyrek asırlık evliliklerin çatırdadığına şahit oluyoruz toplum olarak.”

◦ “Sadece ekonomik anlamda da değil, değişen değer yargıları nedeniyle de sabır ve anlayıştan uzak yaklaşımlar da boşanmaların bir diğer nedeni. Evlilik sürecinde ve sonrasında da, her türlü problemin yaşanması olası bir durumdur. Fakat bu konuda da benmerkezci yaklaşımların, biz olmaya engel olan fedakârlıktan uzak menfaatçi yaklaşımların etkisini de unutmamak gerekiyor.

◦ Zira popüler kültürden, dijital dünyadan beslenen insan için, maddi, manevi sorunlarda sabretmek, çare aramak, birbirine destek olmak yerine evliliği bitirmek daha makul bir seçenek olarak sunuluyor. Merhamet, vefa, kanaat, sabır, şükür gibi, evliliğin yaralarını saracak, tedavi edecek sabiteler ortadan kaldırılıyor. En nihayetinde evlilik ve boşanma konusu değerlendirildiğinde şunu görüyoruz. Evliliğe yüklenen anlam, evlilikten yana beklentiler, evliliğe karşı bakış açısı, sonraki zamanlarda boşanmaya dair yaklaşımları ve kararları da etkiliyor, yönetiyor.”

◦ Bu durumda topluma rol model olan insanlara çok büyük bir vazife düşmektedir. Her türlü olumsuzluğa rağmen, sevgi, merhamet, sadakat, vefa ve özenle beslenen örnek aileler inşa etmek. Hem kendilerine, hem de topluma sükûnet aşılayacaktır. Karanlık asrın, topluma yön verecek, yordam kazandıracak şekillerini inşa etmeliyiz.”

◦ Sözün kısası: “Eş değil aslında bir dünya seçiyoruz ve bu kadar zorluğa rağmen, Allah bir Ömür İyi ki dedirtecek Eşler nasip etsin.”

◦ Sağlıcakla Kalın…

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.