Kahraman TV
2022-02-03 16:29:29

BAŞKANLIK SİSTEMİ GELİNCE BOLLUK VAR DİYE ANLATILDI: BİZE KAMBURU KALDI

Elmas APAYDIN

hasan.ciftcioglu@outlook.com 03 Şubat 2022, 16:29

Sevgili Okurlarım Öncelikle Merhabalar,
Bugün Sizlere Sürekli Para Sayıp İnsan Saymayan Yönetimden Bahsedeceğim. Enflasyona kambur benzetmesi yapan kişi;3 yıl,5 yıl,8 yıl önce de benzer söylemlerde bulunmasa iyiydi...
Gidip "faiz sebep-enflasyon neticedir" diyerek ekonominin içinden geçen kendileri.

Başkanlık sistemi gelince bolluk var diye anlatıldı, bize kamburu kaldı. Ne yapsa, kimi getirse başarılı olamadı. Sistem üç buçuk yılın sonunda 3 Hazine ve Maliye Bakanı, 1 Adalet Bakanı, 1 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı,4 TÜİK Başkanı,3 Merkez Bankası Başkanı yedi.
Dövizdeki dalgalanmaya giden 128 Milyar Dolarda cabası.
Sürekli olarak kullandıkları Dil Reform dili. Ancak Reformdan anlayışları Ancak Sadece Bakanların ve ilgili Bürokratların değişmesinden ibaret.

Yasama, yürütme, yargı mevcut düzende aynı kişide... Bir kişiye bütün yetkileri verince ekonomi taklaya geliyor işte. Kabine adı Altında Kabile Devleti olarak yönetilmek yüce Meclisimizi güçsüzleştirmedi mi sahiden?

Oysa ne güzel anlatıyorlardı... Türkiye’yi yükseltecek stratejileri, politikaları...
Büyümenin coşacağını, cazibe merkezi olacağımızı...Ülkeye para yağacağını, ihracatın patlayacağını, enflasyon canavarını nasıl boğacağımızı..

Kamburu bu kadar büyük olmasının nedeni ülke ekonomisini deneme tahtasına çevirmeleri... Kemer sıka sıka bel kalmayınca mevzu sırta halk hamala döndüyse demek ki.

Her şeyi Devletten beklememek lazım derken, Her şeyi milletten beklemek ne demek? Bu işte bir terslik var sanki... Sırtlamadığımız ne kaldı ki?

"Ohaldeyiz" de Vatandaşın mı haberi yok.

Savaş mı var? Seferberlik mi ilan edildi?
Ekonomi taklaya gelir halk dolarını, altınını bozsun... Darbe olur, halk sokağa çıksın tank kovalasın. Virüs her yeri sarar, halk tedbirini alsın. Enflasyon artar halk sırtlasın... Sel olur Vatandaş yetişsin derler.
Her sıkıştığında yardım talep edeceksen, sabır isteyeceksen, IBAN numarası vereceksen, Kahvedeki Rüştü Dayı da gayet güzel yönetir Ülkeyi.

Ekonomiktir olarak uçağımız söyleniyordu fakat rüzgârın yönünü hesaplayamadık.
Kötü yönetim de etkisini gösterince ekonomik olarak çakılı kaldık.
Sahi niye yapamadı? İş kamburu sırtımızda taşımaya kadar vardı. Ağaçtan düşenin halini ağaçtan düşen anlar misali Notre Dame'ın sakinini mi çağırsak yönetsin ekonomiyi...Bence daha iyi kurtarır bu işi...
Ya da Kahvedeki Rüştü Dayı'yımı çağırsak bir el etse bu duruma.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.