Kahraman TV
2021-11-19 11:25:38

DEPRESYON, ANKSİYETE, KAYGI BOZUKLUĞU...

Cansu Diş

19 Kasım 2021, 11:25

Tık tık...

Kimsiniz?

Depresyon, anksiyete, kaygı bozukluğu...

Kapıyı açar mısın?

Okumaya başlamadan önce müziği başlatmanı tavsiye ederim.

Keyifli okumalar..

Şu sıralar kime rastlasam iki sohbet edelim desem ucu bir şekilde buraya bağlanıyor. Dünya genelindeki salgının etkilerinden tutun da, Türkiye’nin ekonomik krizine, ordan bireysel sorunlara herkes bir huzursuz.

PEKİ KAYGILANMAK NORMAL MİDİR ?

Kaygı, yaşamın normal bir parçasıdır. Herkes günlük yaşam içinde değişik konularla ilgili kaygı duyabilir. Birçok kişi için iş görüşmesi, sınavlar, sağlık sorunları, ekonomik sorunlar, ülke ve dünya gündemindeki önemli olaylar kaygı oluşturabilir. Evrimsel olarak baktığımızda korkmak ve kaygılanmak, kişiyi tehlikelerden korumak için ya da olası tehlikeye karşı hazırlıklı hale getirmek için kullanılan yararlı savunmalardır.

Ama unutmayın ki her şeyin fazlası zehirdir. Negatif bir düşünce üzerine fazlaca mesai harcadığımızda olur olmaz senaryolar kurmayı abartırsak, o düşünce hayatımızın gerçekliği olur ve o gerçekliği yaşamak hiçbirimizin tercihi olamaz.

Negatif düşünceler zihnini ele geçirmeye başladığında en önemli adım onları fark etmek, birçok insan düşüncelerinin kontrolünü eline almakta zorlanıyor çünkü fark edemiyor.

Şimdi, hemen şimdi gözlerini kapat ve 4 saniye boyunca nefes al, 4 saniye tut ve 8 saniyede tekrar ver, acele etmeden birkaç tekrar yap bunu. Odağını yönetmek senin elinde takılıp kalma negatife, su akar yolunu bulur.

İnsanın ve dünyanın başına her zaman güzel olaylar gelmiyor, kötü günlerse eğer içinden geçtiğimiz; en az yarayı alarak çıkacağız içinden, çünkü hiçbir şey sonsuza dek aynı kalmaz.

Her şey değişir ve en büyük değişim insanın zihninde başlar.

“Bir şeyler değiştirmek isteyen insan, önce kendinden başlamalıdır” Socrates

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.