Kahraman TV
2022-01-12 10:01:17

YILLARIN MUHASEBESİ

Emine NALÇACI

12 Ocak 2022, 10:01

Takvimler 2022’yi gösterirken bizler bir kez daha zamanın hızına şaşırıyoruz. Tarih atmaya gelince parmaklarımız hala eskilerde kalıyor. Yorulduk, yıprandık son yıllarda, ekonomideki istikrarsızlık, artan hayat pahalılığı, bitmeyen virüs derken umudumuzu kaybettik. Yine de her yılbaşı zamanı hayallerinizi, hedeflerinizi yazar mısınız? Geriye dönüp baktığınızda yılların muhasebesini yapar mısınız?

İNSANIN BİR HAYALİ OLMALI

Bir hayali olmalı insanın değil mi? Sımsıkı tutunacağı, her gün yataktan heyecanla kalkmasını sağlayacak bir hayali, sımsıkı tutunduğu bir hayali... Büyük şeylerin hayalini kurmamıza, kendimize verdiğimiz ağır görevler altında ezilmemize gerek olmadığını düşünüyorum. Hayatımızda değiştirmek istediğimiz, mümkün şeylerin listesini yaparak en basitten zora doğru kendimize her ay görevler verebiliriz. Örneğin, hep okumak istediğim o kitabı ocak ayında bitireceğim, ocak görevim bu diyebiliriz ve bunu başardığımızda o hazzı yaşamak bizi diğer aylar konusunda da motive edecektir.

ÜMİTSİZLİĞE KAPILMAYIN Sınava hazırlanan genç kardeşlerim için günler yaklaşırken, avukatlık stajını yapan meslektaşlarım ruhsat yolu gözlerken ümitsizliğe kapılmamalarını öneriyorum. Elinizden gelenin en iyisini yapıp, gerçekten emek verirseniz karşılığını göreceğinize emin olabilirsiniz. Karamsarlığı size aşılamak isteyenler, yolunuzdan çevirmek isteyenler, sürekli eleştirenler olacaktır. Hiçbirine aldırmayın, yaptığınız iş ne olursa olsun yaşınız kaç olursa olsun henüz ocak ayının bitmesine yirmi gün varken kendinize sadece kendiniz için bir görev verin ve bunu başarın. Hep yazılmak istediğiniz bir kurs, düzenlemek istediğiniz bir çekmece, görüşmek istediğiniz bir kişi, size haksızlık yaptığında içinize atmak yerine uyaracağınız bir konuşma...vb her şey olabilir.

MUTLULUĞU, HUZURU VE NEŞEYİ SİZE BİRİNİN VERMESİNİ BEKLEMEYİN 2022’nin; koskoca ancak çok hızlı geçecek bir yılın ilk günlerini yaşıyoruz. Kendinize söz verin bu yıl mutluluğu huzuru ve neşeyi size birinin vermesini beklemeden kendiniz oluşturun ve 2022’de huzurunuzu, neşenizi, mutluluğunuzu kimsenin bozmasına izin vermeyin. Huzurunuzu bozan her ne olursa olsun bazen bir dava, bazen bir icra takibi, bazen büyük bir haksızlık bazen parasızlık bazen saygısızlık... Yola yeniden koyulun ve
istediğiniz hayatı sil baştan kendiniz çizin usta bir ressam gibi. Unutmayın ki; Tolstoy kendisine hediye edilen bisikleti kar beyaz sakalıyla 67 yaşında sürmeyi öğrenmişti.

2022’DE HİÇBİR ŞEYİN HUZURUNUZU KAÇIRMASINA İZİN VERMEYİN 
Yeni yıl demişken; sizlere davalardan, adliye koridorlarından bahsetmeden yazımı sonlandıramam... Adliyenin yüzü soğuktur, ürkütücüdür, boşanma davaları yıpratıcıdır, iş mahkemesi davaları haksızlıklarla doludur, ceza davaları uyku kaçırır, tapu davaları hiç bitmez, icra takipleri kaygı vericidir, devam eden bir dosya her gece kurt gibi aklınıza gelir ve gitmez, tüm bunları biliyorum... Ancak ruh sağlığınız ve beden sağlığınız yerinizde olmaz ise hiçbir davanın da anlamı olmadığını bir an olsun aklınızdan çıkarmayın. 2022’de hiçbir şeyin huzurunuzu kaçırmasına izin vermeyin.
Hukukun ışığında buluşmak dileğiyle...

Yorumlar (8)

Buse Vural 2 Yıl Önce

Biz öğrenciler için stresin en üst düzey olduğu vize haftasında ilaç gibi gelen yazı.. Böyle motive edici yazıların devamını bekliyoruz

Kmaraş46 2 Yıl Önce

İnsanın sizin gibi avukatı olursa tabi umutsuzluğa düşmez

Cebrail 2 Yıl Önce

Ayne bı hayelin olmali

Kevser aksu 2 Yıl Önce

Evet çok haklısınız çok doğru mutluluğu huzuru ki seden beklemememiz lazımmış başarılarınızın devamını dilerim

Hayal 2 Yıl Önce

İlham verici bir yazı olmuş, Teşekkür ederiz.

Rıza Zülkadir 2 Yıl Önce

MUTLULUĞU, HUZURU VE NEŞEYİ SİZE BİRİNİN VERMESİNİ BEKLEMEYİN Mutluluğun sırrı bu olmalı bence. Tebrikler.

Yasin 2 Yıl Önce

Yasin 2 Yıl Önce

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.