Kahraman TV
2021-08-04 11:14:51

İÇİMİZ YANDI; BİZ NEREDE YANLIŞ YAPTIK?

Emine NALÇACI

04 Ağustos 2021, 11:14

İçimizin cayır cayır yandığı bir hafta oldu. Ormanlarımız, cenneti andıran doğamız alev alev yok oldu. Binlerce canlının evi yok olurken sadece izleyebildi insanoğlu.

Gökyüzü kıpkırmızı, deniz simsiyah… Duman soluyor en güzel kıyılarımız. Bir teyze; kanser tedavisi için ineğini satmış o para da kül olmuş eviyle birlikte… Genç bir delikanlı su yetiştirmek istemiş ve can vermiş bu uğurda… İsteseydi hiçbir alevin onu yakalayamayacağı bir kuş; yanarak ölmüş, simsiyah kömür gibi olmuş, yavrularının yumurtasının başucunda… Küçük bir köpek yanan patileri suda beklerken uslu bir bebek gibi…

Tüm bu acıyı, vahşeti insanımıza, canlılarımıza, doğamıza yaşatmaya hakkımız var mıydı? Doğanın asıl sahibi canlıların başına gelmiş en büyük kötülük gerçekten de insanoğlu galiba. Şimdi kimin gücü yeter bir gökdelen diker gibi bir ayda koca ormanı yerine koymaya…?

DÜŞÜNCESİZ OLMAYIN!

Kelimeler düğümleniyor insanın boğazında, güç bela “İçimiz yandı.” kurtuluyor ağzımızdan, içimiz yandı bir hafta boyunca.

“Düşüncesiz olmayın! Solucanlar gibi kendi küçük işleriniz ve önemsiz kaygılarınızın çevresine üşüşerek, bunların arasında kaybolmayın! Devletinizin temellerini nasıl sağlamlaştırabileceğinizi, halkınızın eğitim ve kültür düzeyini nasıl yükseltebileceğinizi düşünün!" der Beyaz Zambaklar Ülkesi’nde… Yangından geriye kalan yıkık dökük her şeyin gölgesinde bu cümleyi düşünelim. Yangın söndürme uçak sayısının, yardım kuruluşları güvenilirliğinin sorgulanmasının, yurtdışı yardım çağrılarının, yardım çağrısı eleştirilerinin, TOKİ haberlerinin ve daha nicesinin gölgesinde sadece bu cümleyi düşünelim ve artık zamanı gelmedi mi şapkayı önümüze koyup düşünmenin “Biz nerede yanlış yaptık?” diye sorgulamanın…

Yorumlar (10)

A_F 3 Yıl Önce

Ayhan 3 Yıl Önce

Biz çok şeyde yanlış yaptık, halende yapıyoruz.

Özkan çavuş 3 Yıl Önce

Size katılıyorum çok iyi bir avukat ve çok iyi bir yorumcusunuz…

Lütfiye Bilal 3 Yıl Önce

Bize dokunmayan yılanın yüzbin yaşadığı bir ülke haline geldik maalesef.Derdimiz şahsi artık milli değil.Atatürkün atalarımızla kan dökerek, can dökerek kurduğu bu aziz vatan artık hassasiyetlerini yitiriyor.Biran önce silkelenip damarlarımızdaki kana ihanet etmeden, Türkü, Kürdü,Alevisi,Sünnisi,Lazı, her ne kadar farklı ırk varsa bu bayrağın altında yeniden bir olmamız lazım.Yoksa bir avuç vatan sevdalısının canhıraş çabası, ne bu yangını söndürebilir ne de dışta ve içte huzur sağlayabilir.Bu kaos özümüze dönmekle dinecek, izleyip ah vah etmekle degil...

Oktay 3 Yıl Önce

Başarılarınızın devamını diliyorum

Lütfiye 3 Yıl Önce

Bize dokunmayan yılanın yüzbin yaşadığı bir ülke haline geldik maalesef.Derdimiz şahsi artık milli değil.Atatürkün bu yüce milletin atalarıyla kan dökerek, can dökerek kurduğu bu aziz vatan artık hassasiyetlerini yitiriyor.Biran önce silkelenip damarlarımızdaki kana ihanet etmeden, Türkü, Kürdü,Alevisi,Sünnisi,Lazı, her ne kadar farklı ırk varsa bu bayrağın altında yeniden bir olmamız lazım.Yoksa bir avuç vatan sevdalısının canhıraş çabası, ne bu yangını söndürebilir ne de dışta ve içte huzur sağlayabilir.

Amine 3 Yıl Önce

Başta bencillik yaparak yaptık o yanlışı Allah dünyayı insanoğlunun önüne serdiğinde herşey bizim sandık bizim olmayan canımıza.. Emeğinize sağlık Emine Hanım. Kaleminiz her daim güçlü kalsın.

FK 3 Yıl Önce

Size katılıyorum çok iyi bir avukat ve çok iyi bir yorumcusunuz…

Tebrikler Çok Doğru 3 Yıl Önce

Hamit Çam

Ç.A 3 Yıl Önce

Ne güzel dile getirmişsiniz yaşanılan yangınları

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.