Kahraman TV
2021-08-09 12:00:51

AMAN DİKKAT

Ayşe PALABIYIK

09 Ağustos 2021, 12:00

Aman Dikkat! 

Herkese kocaman bir merhaba sevgili okurlarımız;
Sizlere bugün hastalıklarla mücadele eden bir beden ve ona uyum sağlamaya çalışan bir beyin psikolojisi ile sesleniyorum.
Size Ne oldu Ayşe Hanım dediğinizi duyar gibiyim, Ne mi Oldu? 
Geçtiğimiz çarşamba günü saat 15:00 civarında bir hastamın değerlendirmesinde aniden başlayan baş dönmesi ve kusma ile hemen işi bırakmak zorunda kaldım ilk etapta yemekten zehirlendiğimi dinlenince geçeceğimi düşündüğüm için sağlık kuruluşuna başvurmakta geç kaldım. 
Artık daha fazla dayanamayıp hastaneye gidince gündemin salgını olan norovirüs olduğumu öğrendim tabi çok fazla sıvı kaybım var ve şu anda İzmirdeyim! 
-Peki Nedir bu Norovirüs? 
Bir hasta gözünden size anlatmak ve varsa belirtileri acilen uzman hekiminizle birlikte önleminizi almanızı rica ediyorum;

Bu virüs insanlarda, sindirim sistemini (mide ve bağırsaklar) tutan, bulantı, kusma, ishal ateş ve baş ağrısı şikayetlerine yol açan bir enfeksiyon hastalığına sebep olmaktadır.
Norovirüsün kuluçka süresi 18-72 saattir... Hastaların çoğunda ilk olarak bulantının eşlik ettiği ani başlaya karın ağrısı görülür.
Hastada sıklıkla karın ve kas ağrısı, baş ağrısı, keyifsizlik, halsizlik olabilir. Klinik belirtiler ise 24-72 saat devam eder. Ciddi sıvı kayıpları olan benim gibi hastaların tedavisi de hastenede devam eder. Virüs küçük çocuklarda, yaşlılarda, bağışıklık yetmezliğinde daha çok semptomatik enfeksiyon ve kronik ishale neden olabilir.
Şebeke suları, banyo suları, yiyecek ve içecekler aracılığıyla bulaşan Norovirüs enfeksiyonu, insandan insana temasla da bulaşabilmektedir.

-Aman Dikkat! 
Aman gerçekten dikkat güne keyifle başlarken almış olduğunuz bir virüs gün sonunda sizi mahvedebilir! 
Aman ne olacak ki demeyin ben dedim siz asla demeyin! 
Hepimize sağlıklı ve güzel günler dilerken kendim içinde bir an önce iyi olmayı temenni ediyorum!
Sevgilerimle...

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.