Kahraman TV
2022-09-19 17:39:11

ÇOCUKLARINIZ İÇİN EĞİTSEL TANILAMA VE DEĞERLENDİRME

Ayşe PALABIYIK

19 Eylül 2022, 17:39

Herkese yeni bir haftadan merhaba; 

Sağlık, huzur daima bizlerle olsun. Nedir bu eğitsel tanılama; 
Bir bireyin, gelişim alanlarındaki düzeyinin (yeterliliklerinin) belirlenmesi ve gereksinimlerinin ortaya çıkarılması işlemine eğitsel tanılama denilmektedir.
Eğitsel tanılamada, test ve ve gözlem tekniklerinden faydalanılmaktadır. Eğitsel tanımla süreci bireylerin birbirleriyle kıyaslanması değil, kişinin kendi gelişim veya disiplin alanlarındaki performansının ( güçlü ve zayıf yönlerinin) belirlenmesi için mutlak test ve gözlemlerden yararlanmak şeklindedir.

Eğitsel tanılamanın temel anlamı ve amacı, çocuk için uygulanacak eğitim ve öğretim etkinliklerine nereden başlanacağını belirlemek ve kişinin disiplin alanlarındaki hazır bulunuşluğunu (varolan performansı) tespit etmektir.
Eğitsel tanılama modelinde çocuğun davranışları, performans düzeyine ilişkin elde edilen verilere göre değerlendirilmektedir. Bu veriler Özel eğitime ihtiyacı olan birey için nasıl bir eğitim ortamı oluşturulacağına, hangi nesnelerin kullanılabileceğine ve ne tür bir eğitim programına alınması gerektiğine karar vermek için kullanılmaktadır.

Şayet herhangi bir programa başlamadan önce bu tanılama ve değerlendirmeler yapılmamışsa orada sorgulanması gereken ciddi bir durum vardır! 
Çocuklarınızı güvenilir ve doğru ellere emanet etmenizi tavsiye eder herkese sağlıklı günler dilerim.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.