Kahraman TV
2022-09-08 14:59:08

8 EYLÜL DÜNYA FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON GÜNÜ

Ayşe PALABIYIK

08 Eylül 2022, 14:59

8 Eylül Dünya Fizyoterapi Günü" fizyoterapi ve rehabilitasyonda fizyoterapi uzmanlarının rolünü ifade etmede bir farkındalık günü olarak kutlanmaktadır.

WCPT Europe üyeliğine sahip bu meslek nedir?

Fizik tedavi ve rehabilitasyon konusunda yüksek öğrenim görmüş, gerekli bilgi ve beceriyi kazanmış sağlık personeli olup, rehabilitasyon ekibinin tabii üyesi olarak tanımlanmaktadır.
Aslında bir gelişim sürecini içeren fizik tedavi ve rehabilitasyon süreci doğumdan itibaren bir hastalık, kaza ya da yaşlılık sonucu bedensel ya da bilişsel yeteneklerin bir kısmını veya tamamını kaybetmiş kişilerin hayata yeniden uyum sağlamaları, yaşam kalitelerini yükseltmeleri, aileleri ve toplumla bir bütün içerisinde yaşamalarını sağlayan gerekli olan tüm evreleri ,tüm çabaları kapsayan genel bir müdahale ve uyum sürecidir. Rehabilitasyonda nihai hedefe ulaşabilmek için, kişinin yeniden ailesi ve toplumla bir bütün olarak yaşamasının sürdürebilmesi için uzun ve meşakkatli bir yol kat edilmesi gereklidir. Bu bir ekip işidir.

Sağlık insan gücünün ayrılmaz bir parçasıdır. Yaşamın herhangi bir evresinde çeşitli koşul veya çevresel faktörler bireyin hareket ve fonksiyonunu tehdit ettiğinde, fizyoterapistler önleme, tedavi/müdahale ve rehabilitasyon hizmetleri ile katkı vermektedir. 

Fizyoterapistler bireylerin fiziksel, psikolojik, duygusal ve sosyal iyilik durumlarını, yaşam kalitelerini en üst düzeye çıkarmalarına yardımcı olurlar.
Sabrını, bilgisini, emeğini ortaya koyan tüm meslektaşlarımın günü kutlu olsun. 

Sevgilerimle!

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.