Kahraman TV
2021-08-30 13:26:20

30 AĞUSTOS 1922'DE KAZANILMIŞ ŞANLI DESTAN

Ayşe PALABIYIK

30 Ağustos 2021, 13:26

30 Ağustos 1922

Büyük Zafer, Büyük Taarruz 30 Ağustos 1922'de kazanılmış şanlı destan! 
Şahsım adına sevincimi de buraya yazmak istiyorum böyle bir tarihte böyle bir yazıyı yazmak gurur verici...
30 Ağustos Zafer Bayramı, tarihimizin en gurur verici zaferidir. Vatan toprakları işgal edilerek yok edilmek istenen, kendi yurdunda esir edilen milletimizin, Atatürk’ün önderliğinde yeniden dirilişi, yeniden şahlanışıdır. Vatan, Bayrak, Millet Destanıdır...
Yahya Kemâl’in belirttiği gibi kuruluşla kurtuluş arasında yaşadığımız “bin yıl” zaferleriyle ve mağlubiyetleriyle, kudret ve ıstıraplarıyla “millet” olmamızı yoğurdu!

Ulu Önder Atatürk zafer kutlamalarını şu sözlerle dile getirmiştir; 

Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz anıtıdır. Bu eseri yaratan bir milletin çocuğu, bir ordunun başkomutanı olduğum için sevincim ve mutluluğum sonsuzdur.” (Mustafa Kemal Atatürk, Nutuk, 1927)

Bilmeyen kalmamıştır ki: Ulusumuz, egemenliğini eline aldığı gün, en karanlık yoksulluğun, en derin uçurumun kıyısında idi. Bütün güçleri yıpranmış, bütün savunma araçları elinden alınmış, kutsal varlıkları saldırıya uğramış, pek acıklı bir durumda idi. Bütün bunları hiçe sayarak varlığını ve bağımsızlığını kurtarmaya karar verdi. Bu kararını başarıya ulaştırabilmek için kendine bir toplu davranış, bir belirli erek seçmesi gerekiyordu. Ulusun bütün varlığı ile, bütün inancıyla, canını dişine takarak o yolda birlikte yürümesi ve er geç başarıya ulaşması gerekti. İşte baylar o erek bu yerdi, burasıydı. Umulan ve istenen başarı, işte burada kazanılan zaferdi.”

Her şeyimizi; canımızı, vatanımızı, bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü, cumhuriyetimizi borçlu olduğumuz Büyük Zaferin 99. yıl dönümü kutlu olsun. Başkomutan Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla, rahmetle ve şükranla anıyorum...

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.