Ali Öztunç: Suçlu K.Maraş Vali Yardımcısı değil, Afşin Milli Eğitim Müdürüdür

Ali Öztunç TBMM’de düzenlediği basın toplantısında ABD’de 32 ay hapis yatarak ülkeye dönüş yapan Hakan Atilla ile ilgili soruya, “Ülkeye dönüşü olumlu” dedi. Öztunç görevden uzaklaştırılan Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Mesut Tamer Genç hakkında da konuştu.

KAHRAMANMARAŞ 25.07.2019, 09:18
Ali Öztunç: Suçlu K.Maraş Vali Yardımcısı değil, Afşin Milli Eğitim Müdürüdür

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Kahramanmaraş ve ülke gündemine dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

"VALİ YARDIMCISININ TEKRAR GÖREVE İADE EDİLMESİNİ İSTİYORUM"

Gündemi uzun süredir meşgul eden Suriyeli göçmenler soruna dair meselenin kesin çözümünün Suriye’de iç barışın sağlanması olduğunun altını çizen Öztunç, memleketi Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde Vali Yardımcısı Mesut Tamer Genç’in haksız bir şekilde görevden alınmasıyla sonuçlanan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan’ın isminin karıştığı olaylar için de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenerek; “Bu haksızlıkları çok fazla yaptığınız içindir ki 31 Mart ta İstanbul seçimlerinde bu halk size bir tokat vurdu. Bu haksızlıkları yapmaya devam etmeyin. Kahramanmaraş vali yardımcısı Mesut Tamer Genç’ i tekrar görevine iade edin çağrısında bulunuyorum” dedi.

“TÜRKİYE’DE BASIN ÖZGÜR DEĞİL, GAZETECİLER İÇERDE”

“Değerli arkadaşlar bir eski gazeteci olarak 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyorum ama maalesef yine buruk bir basın bayramı. Türkiye geçen yıl ki gibi dünya basın özgürlüğü endeksinde 180 ülke arasında bir kez daha 157. Oldu. Türkiye’de basın özgür değil, gazeteciler hapiste, kameramanlar her türlü baskıyla karşı karşıyalar. TRT’nin durumu ortada, TRT eskiden Türkiye Radyo Televizyon Kurumu idi şimdi Tayyip’in Radyo Televizyon Kurumu oldu. RTÜK Radyo Televizyon Üst Kurulu idi Recep Tayip Erdoğan Üst Kurulu oldu. Anadolu Ajansı zaten belli. Yerel basın perişan durumda.

“PORTEKİZ’DEYKEN AFŞİN’DE GÖREVLİ GİBİ PARA ALAN MEB MÜDÜRÜ, VALİ YARDIMCISINI GÖREVDEN UZAKLAŞTIRTTI”

“Esas konumuz Kahramanmaraş’ta Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü ile ilgili. Mustafa Mahir Turan. Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü. Milli eğitim müdürü bir takım şikâyetler üstüne bir soruşturma geçiriyor. Şikâyetler nedir? Boşalan okul müdürlüklerine atama yaparken kendisi öğretmenlere başvuru yapmayın çünkü buralara ben atama yapacağım istediğim adamlarımı getireceğim diyor, baskı yapıyor. Bir başka suçlama Portekiz’e görevli olarak gidiyor. Portekiz’deyken görevli olduğu süreçte Afşin’deki motorlu taşıtlar sınavında varmış gibi para alıyor. Yani sınavda görevliymiş gibi para alıyor oysa kendisi o tarihlerde Portekiz’de. Bunlardan dolayı hakkında bir soruşturma açıldı. Açılan soruşturma Kahramanmaraş Valiliğine geldi. Valilikte komisyon toplandı ve toplantı sonucu bu müdürün kademe ilerlemesinin durdurulması cezası istendi. Ancak komisyon bu cezayı ağır buldu ve ceza olarak da bir alt ceza verildi. Maaş kesim cezası uygulandı Milli Eğitim Müdürüne. Buraya kadar her şey normal ama bundan sonra anormallik başlıyor. Ceza alan bu Milli Eğitim Müdürü birilerini araya soktu ve kendisine ceza veren bu komisyonun başkanı Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç’i görevden aldırdı. Kendisi yanlış yaptığı için ceza alıyor cezayı veren komisyonun başkanı Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, içişleri bakanlığı tarafından görevden alındı. Peki, bu adamın gücü nereden geliyor? Tabii ki Saray’dan geliyor. Niye çünkü bu Milli Eğitim Müdürünün ağabeyi, Sefer Turan Sayın Cumhurbaşkanının baş danışmanı. Portekiz’de olduğu halde Afşin’deymiş gibi gösterip sınavdan sınav ücreti alıyor bunun karşılığında normal bir memura uygulanması gereken ceza uygulanıyor. Uygulayan komisyonun başkanı Vali Yardımcısı açığa alınıyor. Neden çünkü cezayı alan Milli Eğitim Müdürünün ağabeyi Sayın Cumhurbaşkanının baş danışmanı Sefer Turan. Dokunulmazlık sadece Cumhurbaşkanına değil Baş danışmanına, danışmanına, danışmanların ağabeylerine akrabalarına kadar gitmiş durumda. Normal bir memur olsaydı inanın perişan edilirdi ama şimdi abisi Cumhurbaşkanlığında diye kardeşine ceza veren komisyonun başkanı görevden alınıyor. Saray dedikleri bu işte. Bir saray oluşturulmuş. Sarayda yaşan insanların aileleri ciddi bir dokunulmazlığa sahipler ve bu insanlar her türlü olumsuzluğu yapmayı kendilerine hak görüyorlar. Ben Sayın İçişleri Bakanına sesleniyorum; Kahramanmaraş’ta görevden aldığınız Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç namuslu düzgün bir Vali Yardımcısıdır. Görevini yerine getirmiştir. Yanlış yapan bir devlet memurunu uyarmıştır ve komisyon olarak gereken cezayı vermişlerdir. Suçlu Vali Yardımcısı değil, suçlu Milli Eğitim Müdürüdür. Mili Eğitim Müdürüne ceza verildi diye Vali Yardımcısı görevden alınamaz. Burada haksızlık yaptınız sayın bakan. Zaten bu haksızlıkları çok fazla yaptığınız içindir ki 31 Mart’ta İstanbul seçimlerinde bu halk size bir tokat vurdu. Bu haksızlıkları yapmaya devam etmeyin. Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Mesut Tamer Genç’i tekrar görevine iade edin çağrısında bulunuyorum.”

HAKAN ATİLLA’NIN DÖNÜŞÜ OLUMLU”

Hakan Atilla İstanbul’a geldi bir değerlendirmeniz olur mu?

“Hakan Atilla’nın Türkiye’ye dönmesinden dolayı Cumhuriyet Halk Partisi olarak memnunuz öncelikle bunu belirtelim. Kendisi haksızlığa uğramıştı. Esas failler unutuldu ama Hakan Atilla 23 ay ceza aldı hapiste yattı ve haksızlığa uğradı. Esas faallerin hesabı Hakan Atilla’dan alındı. Reza Zarrab’ın kirli işlerinin faturası Hakan Atilla ya kesilmiştir. Kedisinin bugün itibariyle ülkesine dönmesinden memnuniyet duyuyoruz”

“ÇÖZÜM; SURİYE VE TÜRKİYE YÖNETİMLERİNİN İŞ BİRLİĞİ YAPMASI”

Süleyman Soylu’nun Suriyeli göçmenlerle ilgili kaydı olan yerlerde dursunlar İstanbul’da büyükşehirlerde durmasınlar açıklaması var bunun göçmen politikasına faydası olur mu?

“Sayın İçişleri Bakanı Süleyman soylu nihayet içişleri Bakanı olduğunu hatırladı. Uzunca bir süredir oraya buraya laf atmaktan kamplaştırmaktan insanlara hakaret etmekten İçişleri Bakanlığı yapamıyordu. Şimdi hatırladı bir açıklama yaptı ama yaptığı açıklama yine şova yönelik bir açıklama. Yine popülist bir politika. Bu mesele popülist politikalarla çözülemez böyle şovlarla çözülemez. Ne yani her Suriyelinin başına bir polis mi dikecek? Her Suriyelinin başına bir polis dikip kamplara mı götürecek. Bu meselenin çözümü bam başka. Biz başka şeyler söylüyoruz CHP olarak. Bir kere Suriye’deki savaş bir an evvel durdurulmalıdır. Türkiye bu konuda Suriye yönetimi ile iş birliğine girebilir. Suriye’nin toprak bütünlüğü bir an önce sağlanmalıdır ondan sonra mülteci politikası yeniden değerlendirilmelidir. Suriye’deki şartlar olumlu hale getirilirse burada yaşayan Suriyelilerin ülkelerine dönmesi de sağlanır. Bu tarz şov ve popülist yaklaşımlarla bu sorun çözülemez. Sorunun çözümü için Suriyeli meselesinin yeniden düzenlenip ele alınması gerekiyor. Bakın biz defalarca uyardık, yapmayın etmeyin Suriye’ye karışmayın bizim meselemiz değil dedik. Suriye’ye yönelik dikkatli politika yürütün dedik ama dinlemediler bu hale geldi. Bugün milyonlarca Suriyeli Türkiye’deyse bunun sebebi Ak Parti’dir. Bu sorunun çözümü çok net Suriye de iç savaşın sona ermesidir. Çözüm Türkiye ve Suriye yönetiminin iş birliği yapmasına bağlıdır.”

Yorumlar (12)
Elif 5 yıl önce
Sonuna kadar haklı ve bu konularda ki duyarlılığınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum
Helal etmiyorum 5 yıl önce
Ben hakkımı helal etmiyorum bu adam devletten aldığı bu parayı nasıl yiyor anlamıyorum tüy bitmemiş yetimin hakkı var yazıklar olsun böyle bir insan Afşin den çıkmamalıydı...
osman 5 yıl önce
ali öztunça bu konuda sonuna kadar destek veriyorum ve herkesin de destek vermesini bekliyorum. haram yiyen baban olsa arkasında durmahavaksın kardeşim, durmayacasın ki başkaları haram yemeye yönelmesin
Gaziantep 5 yıl önce
İl ilçe müdürlerinin çoğu menzil grubu... Çok güçlüler işine gelmeyeni mahbediyorlar. Allah ıslah etsin feto gibi bir yapıları var. İnşAllah devlete millete zeval vermezler ama korkuyoruz.
Topçu 5 yıl önce
Mahir ile çok top oynadık. Top oynayanlar bilirler Mahir varsa ceplerinizde para bırakmayın derlerdi. Bilmem anlatabildim mi.
Ama abisi Sefer'ide tanıyorum onunla ilgili böyle bir şey diyemem ama neden kardeşinin yaptıklarına göz yumuyor ya da destek oluyor anlamıyorum. Mahir gibi birinin ilçe milli eğitim müdürü olması ülkemiz için zuldür.
Hikmet 5 yıl önce
Tüyü bitmemiş yetimin hakkı,kendisi yurtdışında, sürücü kursunda da görevli imiş gibi haketmedigi bir parayı nasıl yiyecek? Burada hesabı sorulmasa da yarın mahşer gününde Allah hesabını sorar. Birde bunlar dinî hassasiyetleri olduğunu söyleyen kişiler yazıklar olsun. Devlet yönetiminde tam bir çürümüşlük ve artık tuz da koktu!...
Mustafa 5 yıl önce
Kardesi cumhur başkanımızın başdanışmanıdır bırakın yapsın okadarda sırtını külliyeye dayadı sizin varsa dayınız sizde yapun:)))
Afşin 5 yıl önce
Sayın Başkanımız Tayyip Erdoğan neden kaybediyor atadığı bu müdürler yüzünden.Ben bir ara Dulkadiroğlu ilçe milli eğitim müdürlüğü ne atanan Ertan Gol u bu göreve layık olmadığı için eleştirdi m . Hakkında soruşturma açtılar.
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın
14
açık
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 34 93
2. Fenerbahçe 34 89
3. Trabzonspor 33 55
4. Başakşehir 34 52
5. Beşiktaş 34 51
6. Kasımpasa 34 49
7. Sivasspor 34 48
8. Rizespor 33 48
9. Antalyaspor 33 45
10. Alanyaspor 33 45
11. A.Demirspor 34 41
12. Samsunspor 34 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 34 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Karagümrük 33 33
18. Hatayspor 34 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 34 77
2. M.City 33 76
3. Liverpool 35 75
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. M. United 34 54
7. Newcastle 34 53
8. West Ham United 35 49
9. Chelsea 32 47
10. Wolves 35 46
11. Bournemouth 34 45
12. Brighton 33 44
13. Fulham 35 43
14. Crystal Palace 35 40
15. Brentford 35 36
16. Everton 35 34
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 35 25
19. Burnley 35 24
20. Sheffield United 35 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 33 84
2. Girona 33 71
3. Barcelona 32 70
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 33 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Getafe 33 43
10. Villarreal 32 42
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 33 37
14. Deportivo Alaves 33 36
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Celta Vigo 33 32
17. Mallorca 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 33 14
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:05
Güneş 05:35
Öğle 12:35
İkindi 16:20
Akşam 19:25
Yatsı 20:49