Kahraman TV
2021-12-28 15:04:59

YIL BAŞINDA BUNLARA DİKKAT EDELİM

Nur KRAL

28 Aralık 2021, 15:04

Yılbaşı günü yapacağımız doğru tercihlerle hem yılbaşı gecemizi hem de yeni yılın ilk gününü daha güzel ve daha az yorgun geçirebiliriz.

"ÖLÇÜLÜ BESLENİN"

Yılbaşı akşamı görkemli ve kalabalık masalar bizleri bekliyor. Eğer sizde kendinizi böyle bir masada bulduysanız benim önerim; bol bol sohbet edin ve yemeği odak olmaktan çıkartın. Yemeğe mutlaka salata veya çorba ile başlayın. Araştırmalar yemeğe salata başlayanların toplamda %25 daha az kalori aldığını söylüyor. Bu yılın favorileri bal kabaklı bir çorba veya nar taneleriyle süslenmiş bir salata... Ana yemek olarak, eğer varsa hindi tercih edebilirsiniz kırmızı ete göre daha az doymuş yağ içerir, balık da seçeneklerden biri olabilir. Tatlı olarak yağ içermeyen hafif meyve tatlıları veya sütlü tatlıları tercih edebilirsiniz. Ertesi gün bol su içmeyi ve kahvaltıda ananas, bol limonlu maydanoz gibi ödem attırıcı besinler tercih etmeyi unutmayın. Benim Vicdan çorbamı da ana öğünlerde sınırsız tüketerek denge sağlamaya çalışabilirsiniz.

"ERTESİ GÜNE DİKKAT"

Şuna dikkat edin, buna dikkat edin desem de boş. Herkesin bir programı var buna uyacak. Yılda bir gün yahu. Yalnızca iki şey söyleyeceğim birincisi "ertesi güne dikkat", "ikincisi de dur deyin". Ertesi gün en az 15 bin adım, kahvaltıda maydanoz, gün içinde 2-3 bardak yeşilçay, gün boyunca su.

Özellikle alkol tüketimine bağlı baş ağrıları olabiliyor. Alkol aynı zamanda vücudumuzdan fazla sıvı kaybına sebep oluyor. O sıvı kaybı karşılanmadığı zaman da baş ağrısı gelişebiliyor. Bunu engellemek için bol bol su içmeliyiz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.