İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, son 5 günde 18 il merkezli düzenlenen siber suç operasyonlarında 170 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Operasyonlar, “Çevrim İçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi, Nitelikli Dolandırıcılık, Yasa Dışı Bahis, Nitelikli Hırsızlık” suçlarına yönelik gerçekleştirildi.
341 Milyon TL'lik Varlığa El Konuldu
Bakan Yerlikaya, operasyonlarda suçtan elde edildiği değerlendirilen yaklaşık 341 Milyon TL değerinde varlığa el konulduğunu belirtti. El konulan varlıklar arasında 5 adet şirket, 7 adet konut ve 10 adet araç bulunuyor. Yakalanan şüphelilerin, kiralamadan mobilya satışına kadar farklı temalar kullanarak vatandaşları dolandırdıkları ve mobil bankacılık hesaplarına erişerek haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.
Operasyon 18 İli Kapsıyor
Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Diyarbakır ve İstanbul gibi 18 farklı ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan şüphelilerden 55’i tutuklanırken, 34’ü hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğer şüphelilerin işlemleri ise devam ediyor.
Bakan Yerlikaya'dan Farkındalık Vurgusu
Açıklamasında siber suçlara karşı farkındalığın en güçlü kalkan olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, vatandaşlara şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmeleri çağrısında bulundu. Bakan, operasyonda emeği geçen tüm birimleri tebrik etti.




