Türkiye genelinde 81 ilde gerçekleştirilen Aranan Şahıslar Uygulaması kapsamında, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 912 kişi yakalandı. Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlıkları, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Cumhuriyet başsavcılıklarının koordinasyonunda yürütülen uygulamaya 8 bin 285 ekip ve 25 bin 395 personel katıldı. Ülke genelinde 24 saat esasına göre gerçekleştirilen çalışmalarda, farklı suçlardan aranan hükümlüler yakalandı.
81 ilde aranan 912 hükümlü yakalandı
Aranan Şahıslar Uygulaması, Türkiye genelindeki 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. İlgili güvenlik birimleri ve Cumhuriyet başsavcılıklarının koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan kişilerin yakalanması için görev yapıldı.
Uygulamaya toplam 8 bin 285 ekip ve 25 bin 395 personel katıldı. Ülke genelinde 24 saat esasına göre gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan toplam 912 kişi yakalandı.

Hapis cezası sürelerine göre dağılım açıklandı
Yakalanan kişilerin haklarında bulunan kesinleşmiş hapis cezalarının sürelerine göre dağılımı da paylaşıldı. Buna göre, 0-5 yıl arasında hapis cezasıyla aranan 751 kişi yakalandı. 5-10 yıl arasında cezası bulunan 100 kişi, 10-20 yıl arasında cezası bulunan 48 kişi ve 20 yıldan fazla hapis cezasıyla aranan 13 kişi de uygulama kapsamında yakalananlar arasında yer aldı.
Verilere göre yakalanan 912 kişinin büyük bölümünü, 0-5 yıl arasında kesinleşmiş hapis cezası bulunan kişiler oluşturdu. Daha uzun süreli hapis cezalarıyla aranan kişiler de yürütülen çalışmalar kapsamında tespit edilerek yakalandı.
Hırsızlık ve uyuşturucu suçları öne çıktı
Yakalanan kişilerin arandıkları suçlara ilişkin dağılımda farklı suç kategorileri yer aldı. Açıklanan verilere göre 102 kişi hırsızlık, 63 kişi dolandırıcılık, 23 kişi kasten öldürme, 19 kişi cinsel suçlar ve 23 kişi yağma suçlarından aranıyordu.
Uyuşturucu madde ticareti suçundan aranan 69 kişi de uygulama kapsamında yakalandı. Ayrıca 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında aranan 26 kişi ile FETÖ/PDY üyeliğinden aranan 2 kişi yakalananlar arasında yer aldı.
585 kişi diğer suçlardan aranıyordu
Paylaşılan suç dağılımında, yukarıda belirtilen kategorilerin dışında kalan suçlardan aranan 585 kişinin de yakalandığı bildirildi. Böylece farklı suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan toplam 912 kişi uygulama kapsamında yakalanmış oldu.
Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlıkları, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Cumhuriyet başsavcılıklarının koordinasyonunda yürütülen uygulama, 81 ili kapsadı. Çalışmalara katılan binlerce ekip ve personel, ülke genelinde 24 saat esasına göre görev yaptı.
Aranan Şahıslar Uygulaması sonucunda elde edilen veriler, yakalanan kişilerin hapis cezası sürelerine ve arandıkları suç türlerine göre dağılımını ortaya koydu.




