10. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda düzenlenen söyleşide sevenleriyle bir araya gelen tarihçi Prof. Dr. Tufan Gündüz; Cumhuriyet’in kuruluş süreci, Türkiye ve dünya tarihindeki kırılma anları üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Tarih, sadece bir bilgi birikimi değil, bir şuur meselesidir

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 10’uncusunu düzenlediği Uluslararası Kitap Fuarı’nda tarihçi Prof. Dr. Tufan Gündüz, kendine özgü anlatım tarzıyla dinleyicilere unutulmaz bir söyleşi deneyimi yaşattı. Program, salonu dolduran onlarca katılımcının ilgisiyle bir saatten uzun sürdü. Gündüz, konuşmasında tarihi yalnızca bir bilgi birikimi değil, bir “şuur meselesi” olarak tanımlayan Gündüz, geçmişi anlamadan geleceği inşa etmenin mümkün olmadığını vurguladı.

Büyükşehir’den Kızkapanlı’ya Güvenli Ulaşım: Yeni Köprünün İnşası Sürüyor
Büyükşehir’den Kızkapanlı’ya Güvenli Ulaşım: Yeni Köprünün İnşası Sürüyor
İçeriği Görüntüle

Tufan Gündüz: Kahramanmaraş, tarih boyunca direnişin ve iradenin şehri olmuştur

Programda konuşan Prof. Dr. Tufan Gündüz, “Tarih dediğimiz şey, bugünü anlamanın ve geleceği kurmanın anahtarıdır. Bizim tarihimizde nice kırılma noktası vardır; kimi zaman bir savaşla, kimi zaman bir fikirle, kimi zaman da bir insanın cesaretiyle yön değiştirir tarih. Ben özellikle gençlere hep şunu söylerim: Kitaplara sadece bilgi almak için değil, düşünmek, sorgulamak ve anlamak için yaklaşın. Kahramanmaraş, tarih boyunca direnişin ve iradenin şehri olmuştur” cümlelerini kaydetti.

Katılımcılar hem eğitici hem de keyifli geçen program sonunda Gündüz’e ve fuarı düzenleyen Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.