Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Bertiz Boyalı Güreş Festivali, bu yıl 30. kez güreşseverleri bir araya getirecek. Ata sporu güreşin köklü geleneğinin yaşatılacağı festival, 20 Eylül Pazar günü saat 10.00’da Bertiz Boyalı’da gerçekleştirilecek.
Bertiz’de 30. kez er meydanı kuruluyor
Kahramanmaraş’ın önemli kültür coğrafyalarından biri olan Bertiz’in tanıtımına da katkı sağlayacak organizasyonda pehlivanlar er meydanına çıkarak kıyasıya mücadele edecek. Festivalde güreş müsabakalarının yanı sıra bölgenin tarımsal ve kültürel değerleri de ön plana çıkarılacak.

Kabarcık üzümü yarışması festivale renk katacak
Festival kapsamında, Bertiz’in önemli yöresel ve tarımsal değerlerinden biri olan Kabarcık üzümünün tanıtılması ve üreticilerin desteklenmesi amacıyla 7. Bertiz Kabarcık Üzüm Yarışması da düzenlenecek.
Bertiz’in bağlarında yetiştirilen ve kendine özgü aromasıyla bölgenin simge ürünleri arasında yer alan Kabarcık üzümü, üreticilerin yetiştirdiği seçkin ürünlerle yarışmada görücüye çıkacak.
Dulkadiroğlu Belediyesi, yarışmayla Bertiz Kabarcık üzümünün bilinirliğini artırmayı, bölgenin tarımsal üretim potansiyeline dikkat çekmeyi ve üreticilerin emeğini daha geniş kitlelere tanıtmayı hedefliyor.
Bertiz’in değerleri festivalde buluşacak
Bereketli toprakları, cevizi ve Kabarcık üzümüyle önemli bir tarımsal üretim merkezi olan Bertiz; köklü kültürü, gelenekleri, kadirşinas ve misafirperver insanlarıyla Kahramanmaraş’ın önemli değerleri arasında yer alıyor.
Dulkadiroğlu Belediyesi, 30 yıldır sürdürülen güreş geleneğiyle ata sporunun gelecek nesillere aktarılmasını sağlarken, festival ve Kabarcık Üzüm Yarışması ile Bertiz’in kültürel ve tarımsal değerlerinin tanıtımına da katkı sunmayı amaçlıyor.
Başkan Akpınar’dan festivale davet
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, vatandaşları festivale davet etti. Akpınar, Bertiz’in cevizi, Kabarcık üzümü, bereketli toprakları ve insanlarıyla şehrin önemli değerlerinden biri olduğunu belirtti.
Güreşin bölgede nesilden nesile aktarılan önemli geleneklerden biri olduğunu ifade eden Akpınar, bu yıl 30’uncusu düzenlenecek Bertiz Boyalı Güreş Festivali ile 7. Bertiz Kabarcık Üzüm Yarışması’nı aynı organizasyonda buluşturacaklarını söyledi.
Akpınar, tüm hemşehrileri ve güreşseverleri 20 Eylül Pazar günü saat 10.00’da Bertiz Boyalı’ya davet etti.




