Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde çevre odaklı ve doğayı korumaya yönelik çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ihalesi tamamlanan Karbon Yutak Alanı Ağaçlandırma Projesi ile şehre yeni bir yaşam alanı kazandırılıyor. Proje, Türkiye’ye örnek olacak bir yeşil yatırım niteliği taşıyor.
75 Bin Metrekarelik Dev Proje
Yaklaşık 25 milyon TL’lik bütçeyle gerçekleştirilecek proje, Onikişubat ilçesindeki Malik Ejder Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 75 bin metrekarelik bir alanda hayata geçirilecek. Proje kapsamında, karbon emisyonunu azaltacak bitki türlerinin yanı sıra kamelyalar, yürüyüş yolları, sosyal alanlar ve çeşitli donatılar yer alacak.
Geleceğe Yeşil Bir Miras
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Hayata geçireceğimiz bu proje, sadece bugünün ihtiyaçlarına değil, gelecek nesillerin yaşam hakkına da saygı gösteren bir anlayışın ürünüdür. Şehrimizin çehresini değiştirecek bu yeşil dönüşüm hamlesiyle, vatandaşlarımızın nefes alabileceği alanları artırıyoruz” ifadelerini kullandı. Proje, Kahramanmaraş’ın çevresel kimliğini güçlendirerek geleceğe yeşil bir miras bırakmayı hedefliyor.


