Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesine bağlı Karacasu – Necip Fazıl Konteyner Kent’te, henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Alevlerin yükseldiğini gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye vakit kaybetmeden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri sevk edildi. Yangının yerleşim birimlerinin iç içe olduğu bir bölgede çıkması kısa süreli paniğe neden olurken, ekiplerin profesyonel müdahalesi olası bir facianın önüne geçti.
İtfaiye Ekipleri Alevlerin Yayılmasını Engelledi
Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, alevleri diğer konteynerlere sirayet etmeden kontrol altına almayı başardı. Yangın tamamen söndürülürken, yapılan incelemelerde olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın yaşanmadığı tespit edildi. Yangın sonucunda ilgili konteynerde büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, itfaiye ve emniyet birimleri yangının kesin çıkış nedenini belirlemek üzere geniş çaplı bir inceleme başlattı.
Yetkililer, konteyner kentlerde yaşayan vatandaşları özellikle elektrikli ısıtıcı ve ocak kullanımı konusunda dikkatli olmaları yönünde uyarırken, benzer olayların önlenmesi adına tesisat kontrollerinin önemine dikkat çekti.



