Türkoğlu İlçe Spor Salonu’nda düzenlenen ilk iftar buluşmasında binlerce hemşehrisiyle aynı sofrayı paylaşan Başkan Fırat Görgel, Ramazan’ın birlik ve dayanışma ruhuna vurgu yaptı. İftarın ardından sahne alan Hacivat-Karagöz gibi geleneksel gölge oyunları ise çocuklara ve ailelere unutulmaz bir Ramazan akşamı yaşattı.

Türkoğlu’nda Ramazan Bereketine Yoğun İlgi

Geçtiğimiz yıl başlatılan ve büyük beğeni toplayan "İlçemde İftar Var" organizasyonu, bu yılın ilk durağı olan Türkoğlu’nda coşkuyla karşılandı. Salonu hınca hınç dolduran her yaştan vatandaş, dualar eşliğinde oruçlarını açarak kardeşlik bağlarını güçlendirdi. Programa protokol üyeleri de katılarak vatandaşların sofralarına konuk oldu.

Yavuz Selim Mahallesi altyapı ve üstyapısıyla yenilendi
Yavuz Selim Mahallesi altyapı ve üstyapısıyla yenilendi
İçeriği Görüntüle

Geleneksel Eğlenceler Gönülleri Fethetti

İftar yemeğinin ardından kurulan etkinlik alanında kültürel mirasımız olan geleneksel gölge oyunları sergilendi. Özellikle çocukların yoğun ilgi gösterdiği Hacivat ve Karagöz gösterileri, eski Ramazanların ruhunu bugüne taşıdı. Program sayesinde ilçe sakinleri hem manevi bir huzur buldu hem de komşuluk ilişkilerini pekiştirme fırsatı yakaladı.

Başkan Görgel: "Aynı Sofrayı Paylaşmak Çok Özel"

Türkoğlu’nda gün boyu süren 825 Milyon TL’lik yatırım açılışlarının ardından iftar programına katılan Başkan Fırat Görgel, "Hemşehrilerimizle bir arada olmak ve bu manevi iklimi solumak bizler için mutluluk verici" ifadelerini kullandı. Görgel, Ramazan ayı boyunca benzer gönül sofralarının kentin diğer ilçelerinde de kurulmaya devam edeceğini müjdeledi.