Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde dağlık arazide rahatsızlanan ve hareket edemeyen bir çoban, ekiplerin çalışmasıyla bulunduğu yerden alınarak hastaneye sevk edildi.
Olay, Göksun ilçesine bağlı Kavşut Yaylası’nda meydana geldi. Saat 09.43’te 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbarda, bir kişinin dağlık arazide rahatsızlandığı ve hareket edemediği bildirildi.
Dağlık arazide rahatsızlanan çoban için ekipler sevk edildi
İhbarın ardından bölgeye Kahramanmaraş AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, dağlık arazide hareket edemediği bildirilen vatandaşa ulaşmak için çalışma başlattı.
Yapılan çalışmalar sonucunda rahatsızlanan kişiye ulaşıldı. Ekipler tarafından bulunduğu yerde ilk kontrolleri gerçekleştirilen vatandaşın sağlık durumu değerlendirildi.

Hastaneye sevk edildi
Dağlık arazide bulunan kişi, ekiplerin çalışmasıyla bulunduğu yerden alınarak sağlık ekiplerine teslim edildi. İlk kontrollerinin ardından vatandaş, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.
Olayla ilgili paylaşılan bilgilere göre, rahatsızlanan kişinin sağlık durumuna ilişkin başka bir detay verilmedi.




