Kahraman TV

Uçtan uca şifreleme özelliği geliyor!

TEKNOLOJİ

Instagram sohbet için uçtan uca şifreleme özelliğini test ediyor. Ekran görüntüsüne bakılırsa yeni özellik, ilgili sohbet ayarlarının altında yer alacak.

WhatsApp bir mesajlaşma uygulaması olarak kendisini konumlandırırken, Instagram da bir sosyal uygulaması olarak Direkt Mesaj ( DM) üzerinden kullanıcıların mesajlaşmasına imkan tanıyor. Ancak her iki uygulamayı ayıran önemli farklar bulunuyor. Örneğin WhatsApp üzerinden başka bir kişiyle sohbet ettiğinizde, WhatsApp’ın uçtan uca şifreleme özelliği kullanılıyor.

INSTAGRAM'A UÇTAN UCA ŞİFRELEME ÖZELLİĞİ

WhatsApp'ın açıklamasına göre bu özellik, gönderilen içeriklerin yalnızca siz ve iletişim kurduğunuz kişi tarafından okunabilmesini veya dinlenebilmesini sağlıyor. Böylece WhatsApp dahil olmak üzere aradaki hiçbir taraf gönderilen içerikleri okuyamıyor veya dinleyemiyor. Şimdi Twitter'da paylaşılan bir ekran görüntüsüne göre, WhatsApp'ın ardından Instagram'a da uçtan uca şifreleme özelliği geliyor.

@hammodoh1 kullanıcısının paylaştığı ekran görüntüsüne göre, Instagram sohbet için uçtan uca şifreleme özelliğini test ediyor. Ekran görüntüsüne bakılırsa yeni özellik, ilgili sohbet ayarlarının altında yer alacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.