Kahraman TV

Apple bu değişiklik için ter dökecek!

TEKNOLOJİ

Buna göre uzun bir süredir iPhone'larda bulunan bir özellik değişikliğe uğrayacak. Kullanıcıları da sevindirecek bir şekilde gerçekleştirilecek ve böylece iPhone'da daha farklı bir deneyim sunulacak.

Dünya çapında milyonlarca iPhone kullanıcısı var. Hepsi de Apple'ın iPhone deneyimlerini olumlu bir şekilde etkileyecek değişimler yapmasını bekliyor. Apple ise her yıl çıkarttığı yeni iPhone'larla ve yine her yıl tanıttığı yeni iOS sürümleriyle iPhone'lara farklı özellikler ekleyerek bu beklentiyi karşılamaya çalışıyor. Örneğin iPhone'ların dijital asistanı olarak bildiğimiz Siri böyle bir özellikti. Siri, iOS 5'ten itibaren iOS işletim sisteminin bir parçası oldu. 

APPLE SİRİ'Yİ GÜNCELLEMEYE HAZIR GİBİ!

Bunu bildiren kişi ise Bloomberg yazarı Mark Gurman oldu. Bildiğiniz üzere Apple'ın dijital sesli asistanı Siri'yi eller serbest bir şekilde çalıştırmak için "Hey Siri" komutuyla seslenmek gerekiyor. Gurman'a göre ise Apple, Hey Siri'siz bir Siri deneyimi üzerinde çalışıyor. Böylece Siri'nin tetiklenmesi için "Hey Siri" demeye gerek kalmayacak. Kullanıcının sadece "Siri" demesi ve bir komut vermesi yetecek. Bu küçük bir değişiklik gibi görünse de etkisi oldukça büyük olacak.

APPLE BU DEĞİŞİKLİK İÇİN TER DÖKECEK

Ancak böyle bir değişiklik yapmak teknik anlamda zor olacağa benziyor. Anlaşıldığı kadarıyla iki kelimeli bir tetikleyici cümle olan "Hey Siri" sistemin düzgün bir şekilde çalışma olasılığını artırıyor. Ancak bunun sadece tek bir kelimeye indirgenecek olması Apple'ın yapay zeka eğitimi ve mühendislik gibi alanlarda önemli çalışmalar yapmasını gerektirecek.

DEĞİŞİKLİK NE ZAMAN YAPILACAK?

Aktarılanlara göre bu değişiklik gelecek yıl veya 2024'te yapılabilir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.