Kahraman TV
2021-07-18 11:24:40

KİMSEYİ YOLDAN ÇIKARMAYIN!

Zekeriya BÜYÜKDERELİ

18 Temmuz 2021, 11:24

Hepimize güzel keyifli bir gün diliyorum. Deneyimlerimde demlenen hayatımdan bir anı ve sonuçlarını yazmak kısa bir yazı ile anlatmak istedim bu hafta. Hayat insana yaşadıkları ile her zaman öğretir tabi almasını bilene tabi.

SAAT ÖNEMLİDİR

Ben saat diye bir aletin varlığını ve nasıl kullanıldığını öğrendiğimden bu yana yakınımda, kolumda ya da cebimde saat olmadan herhalde 3 dakika geçirmemişimdir. Hep 3 dakika ileriye ayarlı saatimle yaşadım. ilkokul 5 teydim, vialux marka, hergün pil olup kurduğum saatime su kaçtı ve içi buhar olduğundan saati göremez oldum. Babamla sezon başında bana haftalık 50tl harçlık ödemesi konusunda anlaştık. Yani ben öyle sanıyorum; saatin bu durumu sinirimi bozduğumdan babamın haftalık ödeyeceğine güvenip kapalı çarşının ana yola bakan bir saatçisinde gidip veresiye 4 hafta taksitle ödemek üzere saatimin camını değiştirdim ve rahatladım.

PARANI DÜZENLİ ALMAK ÖNEMLİDİR

Birinci hafta oldu babamdan ödeme yok, ikinci hafta oldu yok, üçüncü hafta ödemedi. Evden babamın dükkanına kapalı çarşının kapalı bölümünden gider oldum. O saatçinin önünden geçmemek için yolumu uzatıp hep alternatif yolları kullanır oldum. İçimde bir korku adam bir yerde beni kulağımdan tutup rezil edecek diye... Babam umursamayıp 4. hafta da vermeyince paramı kasadan 100 TL aldım ve babama söylemedim.

EKSİLEN PARAYI BİLEMİYORSANIZ KİMSEYİ YOLDAN ÇIKARMAYIN

Babam anlayamazdı 100 TL eksiği bugünkü parayla ya 50 TL civarı bir paradır. Çıktım dükkandan saatçinin yolunu tuttum. Tam saatçiye iki dükkan kala durdum "Ne yapıyorsun sen, bu hırsızlık" dedim kendime, ağlayarak tekrar babamın dükkana döndüm ve ağlaya ağlaya o parayı kasaya geri koydum. Tabi babama beni bilmeden de olsa hırsızlığa zorladığı için çok kızdım. Kendime maaşı düzenli ödeyecek yeni bir iş yeri aradım. Ve bingo yeni açılan Lokman Eczanesi'nde, daha sonra akraba olduğumuzu öğrendiğim Ecz. Nuri Arpasatan’ın yanında ilk işçi, çırak veya kalfa kadrosunda başladım işe. 2 haftada ödedim borcumu ve rahatladım.

Demem o ki; dostlar, Maraşlılar, vatandaşlar, yurttaşlar, dinleyin ey hemşerilerim öğrendim ki; 1. kazanmadan harcamayacaksın, 2. maaşını düzenli ödemeyene çalışmayacaksın -ki baban dahi olsa-, 3. Çalışanının maaşını gününde ödeyeceksin -ki hırsızlık gibi yanlış yollara kimse sapmak zorunda kalmasın..

Sevgiyle kalın.

Yorumlar (2)

Emre T. 3 Yıl Önce

Harika bir yazı olmuş. Sondaki mesajlar yazıyı gediğine oturtuyor.

Yasemin kantarcı 2 Yıl Önce

Her zamanki gibi çok güzel iyi bir yazı olmuş kalemine sağlık hocam doktorum hemşehrim çocuğumun adaşi

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.