Kahraman TV
2021-06-25 17:35:15

Engeller Hiçbir Zaman Engel Değildir

Merve TAŞDEMİR

25 Haziran 2021, 17:35

Merhabalar,

Ben Merve TAŞDEMİR. Kahramanmaraş doğumluyum. Doğuştan Progresif Müsküler Distrofi hastalarından biriyim. Yani bir çeşit kas hastasıyım.

Hayatım sağlıklı insanlara göre biraz daha zor geçti. Yürürken dengem bozulur çok çabuk düşerdim. Hayatımızın bir kısmı hastaneler de geçti. Hayatımız dedim çünkü bir de ablam vardı. Maalesef o vefat etti.

1998 yılında okul yaşım geldiğinde her kafadan bir avaz çıktı. Bunu okutsan ne olacak diyenler mi dersiniz? Sokaktaki tanımadığımız insanların psikolojimi bozduklarını mı dersiniz? o dönem bana en çok psikolojik olarak rahatlatan annem oldu. Emeğini ödeyemem hiçbir zaman! Anlayacağınız aldırış etmeden eğitimime devam ettim.

2005 yılında ortaokul bitti. Artık okul hayatım bitti korkusu başladı. Çok sevdiğim bir akrabam açık öğretim olarak okuyabilirsin liseyi demişti.

Gelelim asıl meseleye; gözümden bile sakındığım ablamın hep okumasını istemiştim. Hiç okula gidememişti rahmetli ablam!

Sana söz eğitim konusunda destek veririm deyince okuma-yazma belgesi aldı ve 2009 yılında çıkan bir kanunla artık ablam da okuyabilecekti. Şule'min hayalleri gerçek oluyordu. Engellilere sınav zamanında gözetmen eve gelecekti. Ortaokul ve liseyi iyi notlarla sonunda bitirmişti.

Üniversite de okumaktı hayali ama maalesef 2019 yılında solunum yetersizliğinden vefat etti.

Ona verdiğim sözleri gerçekleştirmeye çalışıyorum. Şuan Anadolu üniversitesi Halkla ilişkiler ve Tanıtım son sınıf öğrencisiyim.

“ENGELLİ DEYİP GEÇMEYİN”

Benim size önerim hiçbir zaman engelli deyip geçmeyin!

Roosevelt (A.B.D’nin 32. Başkanı) 1921 yılında Franklin Roosevelt o dönemde çok büyük salgın halinde olan çocuk felcine yakalandı. Hastalığı yenmesine karşılık bacaklarına gelen felç yüzünden yaşamının geri kalan bölümünde bir daha yürüyemedi. ABD tarihinde engelli olan tek başkandır. Tekerlekli sandalyesiz bir yerden bir yere gidemiyordu ama ayağa kalkması ve ayakta durup konuşma yapması mümkün oluyordu.

Stephen W. Hawking (Bilim Adamı) 1942 yılında doğan Hawking, ALS hastasıdır; tedavisi mümkün olmayan bu hastalık sayesinde evrenin sırlarını anlatan kitaplara ve bilimsel çalışmalara imza atmıştır. Bu hastalıkta beyin sağlam kalmasına rağmen bütün vücut çöker. Başarı kültüründe “Beynin sağlam ise vücudunun neresi engelli olursa olsun, başarıyı yakalarsın” genel inancı, adeta Hawking’de anlam bulur. Doktorlar birkaç yıl ömür biçmesine rağmen elli yıla yakın zamandan beri yaşam mücadelesine bilimsel çalışmaları ile devam eder.

Ve onlarca başarılı engelli bireyler var. Siz yeter ki pes etmeyin!!!

Haftada bir gün sizlerle bu satırlardan bir araya geleceğim.

Sağlıcakla kalın..

Yorumlar (12)

hakan sertkale 3 Yıl Önce

yazıyı bir çırpıda soluksuz okudum . devamını bekliyorum

Murat Güçbilek 3 Yıl Önce

Bence en büyük engel düşüncelerdeki engellerdir.İlk once kendimiz ve dusuncelerimizi engellemezsek ortada engel diyebileceğimiz bir kavram kendiliğinden kalkacaktır.Yazi için teşekkürler eliniz sağlık...

Mustafa TÜRKMEN 3 Yıl Önce

Sizin iletilerinizi takipçisi olacağız. Hepimizin zaten her an engelli adayı olduğumuzu unutmayalım. Sevgiyle kalın.

Rıza Koçer 3 Yıl Önce

Tebrikler, Harika yazmışsınız, lütfen yazılarınıza devam ediniz.

Pınar Turan 3 Yıl Önce

Çok güzel bir yazı olmuş. Devamını bekliyoruz

Pınar Turan 3 Yıl Önce

Çok güzel bir yazı olmuş. Devamını bekliyoruz

Murat Güçbilek 3 Yıl Önce

Herkes bir engelli adayıdır.Bunu unutmamak ve bu bilinçle hayata bakmak gerekli.

Timuçin 3 Yıl Önce

Tebrikler güzel bir paylaşım olmuş devamını bekleriz

HAKAN 3 Yıl Önce

Tebrik ediyorum seni

Murat 3 Yıl Önce

Cok tesekur ederim devamini bekliyoruz.

Erdoğan Şahin 3 Yıl Önce

Çok güzel olmuş elinize emeğinize sağlık

Yunus Emre 3 Yıl Önce

Gerçekten harika bir yazı olmuş. Her satırıyla ellerinize sağlık. Düşünceleriniz birçok kişinin önyargılarını yıkabilir. Bu kadar ile kalmayıp yeni yazıları da dört gözle bekliyorum.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.