Kahraman TV

TBMM yeni dönem mesaisine başladı!

EKONOMİ

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren kararlarda KKM’nin uzatılması, elektrik ve doğal gaz destekleri, KYK ve icra borçları, çalışanların nakdi yemek yardımları gibi konular ele alınacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) üç ay süren tatilin ardından bugün yeni dönem mesaisine başladı. Meclis’in açılmasıyla 85 milyon vatandaşın her birini ayrı ayrı ilgilendiren çok önemli kararların alınması bekleniyor. İlk ele alınacak konu ise sosyal medya düzenlemesi olacak. Ardından ise ekonomiye ilişkin torba yasa teklifi milletvekillerinin onayına sunulacak. 

MECLİS’İN GÜNDEMİNDE HANGİ KONULAR VAR?

Teklifle, Kredi Yurtlar Kurumu'na olan borçların faizleri silinecek.

2 bin lira ve altındaki telefon, doğalgaz, elektik faturalarından kaynaklanan icra borçları tasfiye edilecek.

Varlık yönetim şirketlerine devredilmiş 2 bin 500 liraya kadar olan icra takibindeki borçlar devlet tarafından üstlenecek.

Kur Korumalı Mevduat Sistemi (KKM) bir yıl daha uzatılacak.

Şirketlerin çalışanlarına bin liraya kadar vereceği elektrik ve doğalgaz destekleri vergiden düşülecek.

Çalışanlara verilen nakdi yemek yardımları da artık vergi istisnası kapsamında yer alacak.

BAKAN BİLGİN KADRO BEKLEYENLERE BUGÜNÜ İŞARET ETMİŞTİ

Öte yandan milyonlarca çalışanı ilgilendiren açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den gelmişti. Bakan Bilgin, kamuda istihdam edilen sözleşmeli personele kadro düzenlemesi ile ilgili, “Kamudaki sözleşmeli personelle ilgili çalışmamızı sona erdirmek üzereyiz. Meclis ilk açıldığında sözleşmeli personel dosyasını getireceğiz. Şu anda üzerinde çalıştığımız dosya o, bitirmek üzereyiz” demişti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.