Kahraman TV
2021-10-01 18:17:36

ÇEVREMİZE KARŞI NE KADAR DUYARLIYIZ?

Merve TAŞDEMİR

01 Ekim 2021, 18:17

Çevre, insanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde bulundukları, fiziki, biyolojik, sosyal, ekonomik ve kültürel ortamdır. ‘Aslan yatağından belli olur’ sözü, kişisel davranışlarımıza vurgu yapar. Birey olarak üzerimize düşeni yaparsak, yerlere çöp atmazsak, tükürmezsek, evimizin önünü, sokağımızı temiz tutsak, ışıl ışıl bir çevre olur.
Arabalardan çıkan pis dumanlara, evlerin bacasından çıkan yakıt atıklarına gerekli hassasiyeti gösterip çözüm yollarını bulsak daha temiz bir toplumda yaşama imkanımız olur. Yere çöp atan çocuğunu uyaran anne ve babalar bilinçli bir gençlik yetiştirmiş çocuğuna çevre bilincini öğretmiş olur.

Çevre, canlıların yaşamlarını sürdürebilmeleri, sağlıklı, düzenli bir ortamda bulunabilmeleri için bir çerçeve gibidir. Uygun fiziki, biyolojik, sosyal, ekonomik ve kültürel çevrenin olmaması canlı hayatını tehdit eder.
İnsanlar yaşadıkları çevreden sorumludurlar. Temiz bir çevrede yaşamak insanların kendi elinde olan bir şeydir.
Yaşadığımız çevreye duyarlı olmamız lazım…

Bu konuda her birey kendi üzerine düşeni tam olarak yerine getirse, mis gibi bir çevrede huzur içinde yaşarız. Atalarımız çevre üzerine, temizlik üzerine pek çok güzel söz söylemişlerdir.
Havamız kirli, doğayı koruyamıyoruz.

Doğamızın dengesini bozuyoruz.
Güzelim ormanlarımız, birer birer yok oluyor. Ya ağaçlar kesiliyor yada sorumsuz kişilerin sebep olduğu yangınlar meydana geliyor.


Çevremize karşı ne kadar duyarlıyız?
Hayatın devamlılığı, sağlıklı, yaşanabilir bir ortam için yakın çevreden uzak çevreye her adımda duyarlı olunmalı, alınacak küçük önlemler ile çevre korunmalıdır.
Çevremizi koruyalım, çevremize karşı duyarlı olalım.

Herkese hayırlı, huzurlu, mutlu günler diliyorum. 

Yorumlar (1)

devrim atalay 3 Yıl Önce

merve hanım son günlerde cevre konusuna baya ilgili bu yazıda bir önceki yazının devamı gibi olmus yazılarını ilgi ile takip ediyorum

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.