YENİ NESİL TUKSAK MI?

Abone Ol

HAYATIMIZDAKİ TEKNOLOJİK GELİŞMELER 

Peki ama 1990'lı yıllarda en çok tercih ettiğimiz teknolojiler hangileriydi? 

Yıllar önce konuştuğumuz teknolojileraslında bugün karşımıza çıkan 'yeni nesil ürünlerin' temelini oluşturuyor. Diğer bir değişle günümüzde kullandığımız teknolojilerin temeli çok uzun yıllar önceye dayanıyor. Bu kapsamda teknolojide kısa bir süreçte büyük sıçrama yaşandığı rahatlıkla söylenebilir. Peki ama geçtiğimiz yıllarda hangi teknolojilerden yararlanıyorduk? 

YÜZYIL İLE BİRLİKTE DEĞİŞEN TEKNOLOJİ
Teknoloji, 20. yüzyılın başlarında bazı süreç ve düşüncelerin çeşitli araçlara ve makinelere dönüşmesini kapsayacak kadar genişlemiştir. 20. yüzyılın ortalarına gelindiğinde ise, teknoloji artık insanın çevresini dönüştürmek için araştırarak yaptığı etkinlikler bütünü olarak tanımlanmaya başlanmıştır. Teknoloji tanımı yıllarca bilimle doğrudan ilişkilendirilmiş ve günümüzde de yaygın olarak bilimsel bilginin yaşama geçirilme yöntemleri halinde kullanılmaktadır. 

TEKNOLOJİ GELİŞMİŞ BİR UYGARLIK İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR
Teknolojinin gelişimi çok eski zamanlara dayanmakta, hatta ilk basit aletlerin yapımına kadar uzanmaktadır. Orta çağın ardından özellikle “Endüstri Devrimiyle” modern teknoloji dönemi başlamıştır. Bir yandan teknolojik gelişmeler hızlanırken, diğer yandan coğrafi sınırlar genişlemiş, politik oluşumlar teknolojik gelişmelere paralel bir yön izleyerek değişmiştir. Teknoloji geleneksel yapıları değiştirirken, hiç umulmadık sonuçlara da yol açmıştır. Bu sonuçlar göz önüne alındığında teknoloji yapıcı olarak göze çarpsa da, yıkıcı sonuçlarıyla da değerlendirilmektedir. 

RADYO VE TELEVİZYON İLE BİRLİKTE İNSANLARIN YAŞAM TARZI DEĞİŞTİ
1900’lü yılların hemen başında Atlantik ötesi ilk radyo mesajının iletilmesi geliştirilmiş elektronik teknolojisi sayesinde olurken, hemen ardından gelen televizyon yeni bir iletişim aracı olarak kabul edildi ve insanların yaşam tarzını önemli ölçüde değiştirdi. 

HESAP MAKİNESİNDEN, MODERN BİLGİSAYARA
İlk hesap makineleri 2. Dünya Savaşı’nın öncesinde vardı, ancak 1948 yılında transistorun’ un keşfiyle modern bilgisayarların önü açılmış oldu. 2. Dünya Savaşı sonrasında nükleer enerjinin gündeme gelmesi, 1957 yılında Sovyetler Birliği’nin uzaya ilk yapay uyduyu fırlatması ve diğer tüm gelişmeler 19. yüzyılın sonu ve 20. yüzyılın başındaki bilimsel gelişmelerin sonucu olarak meydana geldi. 

Yeni nesile çok üzülüyorum.Teknoloji her zaman iyi ama şimdiki çocukları da kendine tutsak ediyor.90'lı yıllar bence çok güzeldi.En azından tüm çocuklar sokaktaydı.Şimdi çocuklar aile bireyleri çalıştıkları için anneanne,babaanne yada küçük yaşta kreşteler!