Kayserispor-Fenerbahçe Maçı Canlı İzle

Süper Lig'de Kayserispor-Fenerbahçe Takımları Karşı Karşıya Gelecek. Maç 15 Mayıs Cumartesi Günü saat 20.30'da başlayacak.

SPOR 15.05.2021, 15:24
Kayserispor-Fenerbahçe Maçı Canlı İzle

Süper Lig'de Kayserispor-Fenerbahçe Takımları Karşı Karşıya Gelecek. Maç 15 Mayıs Cumartesi Günü saat 20.30'da başlayacak.

Süper Lig'in 42. ve son haftasına 79 puanla 3. sırada giren Fenerbahçe, sezonu Kayserispor deplasmanıyla noktalayacak. Beşiktaş'ın Karagümrük'e kaybettiği haftada Sivasspor'a evinde 2-1 mağlup olan ve ayağına gelen fırsatı kaçıran Fenerbahçe, Kayseri'de 3 puana uzanıp gözünü Göztepe-Beşiktaş ve Galatasaray-Yeni Malatyaspor maçlarına çevirmeyi amaçlıyor. İki takım da kaybeder, Fenerbahçe kazanırsa Kanarya şampiyon olacak. Haftaya 41 puanla 17. sırada giren Kayserispor'a ise ligde kalması için alacağı 1 puan yeterli olacak. İki takım arasında oynanan sezonun ilk maçı Fenerbahçe'nin 3-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

SÜPER LİG PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Kayserispor - Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda oynanacak Kayserispor - Fenerbahçe maçını Halil Umut Meler yönetecek. Bu akşam saat 20.30'da başlayacak ve beIN Sports 3'ten naklen yayınlanacak 90 dakikanın canlı skor takibi haberimizde olacak.

Kayserispor - Fenerbahçe muhtemel 11'ler:

Kayserispor: Doğan, Attamah, Paz, Kolovetsios, Kvrzic, Avramovski, Muhar, Aziz Behich, Lennon, Henrique, İlhan

Fenerbahçe: Harun, Nazım, Serdar, Szalai, Caner, Gustavo, Ozan, Mert Hakan, Sosa, Pelkas, Valencia

Emre Belözoğlu özel olarak görüştü

Emre Belözoğlu, ligin son maçı olan Kayserispor karşılaşması öncesi takımıyla bir görüşme yaptı. 40 yaşındaki çalıştırıcı ayrıca iki öğrencisiyle de özel bir toplantı gerçekleştirdi. Bu sezonun flaş ismi olan Dimitris Pelkas, ligin en kritik döneminde form düşüklüğü yaşadı. Yunan yıldız özellikle şampiyonluk yolundaki hayati Sivas maçındaki görüntüsüyle büyük hayal kırıklığı yarattı.

Altı Körfez Devleti'nden birinde Yaşayın ve Çalışın!EmployMeGulfŞimdi Keşfet

Her alışverişinize %20 İndirim + Hediye ÜrünlerBee'o PropolisŞimdi Satın Al

  

by Taboola 

‘Aynen devam et’

Emre Belözoğlu, 27 yaşındaki oyuncuyla yaptığı özel görüşmede, “Sezonu en iyi geçiren oyunculardan birisin. Son dönemde formun düştü ama ligi güzel bitirmek senin elinde. Bu maçta gerçek Pelkas’ı izleteceğine inanıyorum” dedi. 40 yaşındaki teknik adamın özel görüştüğü bir diğer isim ise Enner Valencia oldu. Belözoğlu, “Son haftalarda yakaladığın çıkış alkışlanacak cinsten. Ortaya koyduğun mücadele ise takdire şayan. Arkadaşlarına örnek oluyorsun. Kayseri’de de aynı performansı bekliyorum” dedi.

'Şansımız hâlâ var'

Genç teknik adam, tüm takımla ya ptığı toplant ıda ise, “Şampiyonluk fırsatını elimizin te rsiyle ittik. Hâlâ az da olsa şansımız var. Şampiyonlar Ligi ihtimali de bul unuyor. Bize düşen son düdüğe ka dar en iyi mücadeleyi verip, kazanarak rakiplerin alacağı sonuçl arı beklemek” diye konuştu.

Mesut Özil yok, Altay Bayındır kadroda

Fenerbahçe sezonun son maçında konuk olacağı Kayseri deplasmanı öncesi Altay Bayındır’dan gelen haberle sevinirken Mesut Özil’in sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek olmasının şokunu yaşadı. Ocak ayında geldiği Fenerbahçe’de form tutmaya başladığı dönemde sakatlanan ve 8 karşılaşmada forma giyemeyen dünya yıldızı son 4 mücadeleye ilk 11’de başlamıştı. Ancak Mesut Kayseri deplasmanı öncesi ağrıları geçmediği için bugünkü maçın kadrosuna alınmadı. Yıldız oyuncu geçen hafta 2-1 kaybedilen Sivas maçında bu sezon ilk kez gol pası vermiş, 90+3’te Cisse’ye asist yapmıştı. 

Gökhan, İrfancan, Perotti ve Sadık yok 

Mesut’a üzülen Sarı-Lacivertliler’e kaleci Altay Bayındır’dan ise güzel haber geldi. Gaziantep FK maçında elinden sakatlandıktan sonra 6 karşılaşmada forma giyemeyen genç file bekçisi nceki akşam takımla çalışmıştı. Teknik direktör Emre Belözoğlu Altay’ı Kayseri’ye götürdü. Kanarya’nın deplasman kafilesinde cezalı olan Gökhan Gönül’ün yanısıra, sakatlıkları bulunan İrfancan, Perotti ve Sadık yer almadı.

Kayserispor’a beraberlik yeter

Bu sezon tam 7 farklı hocayla çalışan Kayserispor son haftaya küme düşme potasının bir basamak üzerinde girdi. Yarışta büyük avantajı olan Sarı- Kırmızılılar'a ligde kalması için şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe karşısında 1 puan yetiyor. Gençlerbirliği, Trabzon karşısında kazanamazsa, Kayseri kaybetse dahi yine ligde kalan ekip olacak.

İkili averajda geride

Kayseri yenilir, Gençlerbirliği kazanırsa ikili averajda Ankara ekibi üstün olduğu için Sarı- Kırmızılılar düşen son takım olur. İşi şansa bırakmak istemeyen Yalçın Koşukavak, Kanarya karşısına puan ya da puanlar almak için çıkacak.

Serdar Aziz 11’e dönüyor

Başarılı savunmacı sakatlığı nedeniyle Erzurum ve Ankaragücü maçlarında forma giyemedi. Sivas karşısında ise kulübede oturdu. Serdar Aziz’in yokluğu, birlikte iyi bir uyum yakaladığı Szalai’nin formunu da etkiledi. Macar futbolcu son iki karşılaşmada oyundan çıkartıldı. Defansın başarılı ikilisi, sezonun son maçında yeniden bir araya geliyor. Emre Belözoğlu’nun, Kayserispor karşısında stoper hattını Serdar ve Szalai ile kurması bekleniyor.

Düdük Halil Umut Meler'de

Merkez Hakem Kurulu, sezonun son haftasında görev yapacak hakemleri açıkladı. Kayserispor ile Fenerbahçe arasında oynanacak mücadeleye Halil Umut Meler atandı. Meler’in yardımcılıklarını ise Cevdet Kömürcüoğlu ile İbrahim Çağlar Uyarcan yapacak. Fenerbahçe, bu sezon Halil Umut Meler’in düdük çaldığı lig maçlarında Gençlerbirliği deplasmanında 5-1, Alanya karşısında 2-1 galip gelirken, Beşiktaş derbisinde ise sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Bu maçlarda hiç kırmızı çıkmadı.

Fenerbahçe ile Kayserispor, 50. kez karşılaşacak

Fenerbahçe ile Hes Kablo Kayserispor, ligde 50. kez karşılaşacak. İki takım arasında geride kalan 49 maçta Fenerbahçe 30, Kayserispor 9 galibiyet aldı, 10 maç da berabere sonuçlandı. Sarı-lacivertlilerin 108 golüne, sarı-kırmızılılar 50 golle karşılık verdi.

Fenerbahçe son 9 maçta 3 kez kazandı

Fenerbahçe, Kayserispor ile Süper Lig’de yaptığı son 9 maçtan sadece üçünü kazanabildi. Taraflar arasında 2016-2017 sezonunda İstanbul’daki karşılaşma 3-3 bitti, Kayseri’de kazanan taraf 4-1’lik skorla ev sahibi ekip oldu. 2017-2018 sezonunun ilk yarısında Kadıköy’deki müsabaka da 3-3 tamamlanırken, Fenerbahçe ikinci yarıda deplasmanda 5-0 galip geldi. 2018-2019 sezonunda ise Kayserispor deplasmanda 3-2, evinde de 1-0 kazandı. İki ekip arasında 2019-2020 sezonunda Kayseri’deki maçı ev sahibi ekip 1-0 kazanırken, Kadıköy’deki son maç sarı-lacivertlilerin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. Bu sezon ise Kadıköy’de oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe 3-0 kazanmayı başardı.

Öte yandan iki takım arasında ligdeki son 9 müsabakada 35 gol atıldı.

Kayseri’deki maçlar

Fenerbahçe ile Kayserispor, Kayseri’de 25. kez karşılaşacak. Kayseri’deki 24 lig maçında Fenerbahçe 11 galibiyet aldı, 7 maç berabere sonuçlandı, ev sahibi ekip ise 6 kez taraftarlarına Fenerbahçe galibiyeti sevinci yaşattı. Kayseri’de Fenerbahçe 37, Kayserispor ise 21 gol attı.

Tarihe geçen sonuçlar

Fenerbahçe, lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerinden ikisini Kayserispor karşısında elde etti. Sarı-lacivertli takım, 1994-1995 sezonunda, 20 Kasım 1994’te cezası nedeniyle İzmir’de yaptığı maçta 8-1, 2004-2005 sezonunda 20 Şubat 2005’te İstanbul’da yapılan maçta da 7-0 galip gelerek, lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerinden ikisine imza attı.

Şampiyonluk ihtimalleri

Süper Lig’de averajla lider durumda bulunan Beşiktaş, Göztepe maçından puan alması ve Galatasaray’ın da Helenex Yeni Malatyaspor’a puan kaybetmesi halinde şampiyonluğunu ilan edecek.

Beşiktaş’ın Göztepe’yi tek farkla yenmesi ve Galatasaray’ın Yeni Malatyaspor’u 4’den az farkla mağlup etmesi durumunda da şampiyonluk sevincini, genel averajda rakibine üstün olan siyah-beyazlılar yaşayacak.

Beşiktaş ile Galatasaray’ın yenilmesi ve Fenerbahçe’nin de puan kaybetmesi halinde yine gülen taraf siyah-beyazlılar olacak.

Ligde averajla ikinci sırada yer alan Galatasaray, Yeni Malatyaspor’u yenmesi ve Beşiktaş’ın puan kaybetmesi durumunda şampiyonluğa ulaşacak.

Galatasaray’ın berabere kalması ve Beşiktaş’ın maçını yitirmesi halinde yine sarı-kırmızılılar kupayı müzesine götürecek.

Galatasaray’ın maçını en az 4 farkla kazanması ve Beşiktaş’ın 1 farkla rakibine üstünlük kurması halinde de sarı-kırmızılılar kupaya uzanacak.

Fenerbahçe için ise tek şampiyonluk ihtimali bulunuyor. Olası puan eşitliklerinde averajla rakiplerinin gerisinde kalacak sarı-lacivertli takım maçını kazanıp, Beşiktaş ve Galatasaray’ın yenilmesi halinde kupayı kaldıracak.

Şampiyon, 11 kez son haftada belli oldu

Süper Lig’de 3 puanlı sistemin uygulandığı 1987-1988 sezonundan bu yana şampiyon 12. kez son hafta belli olacak. Daha önce şampiyonluk heyecanının son haftaya taşındığı 11 sezondan 2’sinde zirve son haftada el değiştirdi. Üç puanlı sistemin uygulandığı sezonlarda 2005-2006 ve 2009-2010’da son haftaya lider giren Fenerbahçe şampiyonluğu kaybetti. 2005-2006’da Galatasaray’a geçilen sarı-lacivertli ekip, 2009-2010’da ise şampiyonluğu Bursaspor’a kaptırdı.

2005-2006’da Fenerbahçe ile Galatasaray son haftaya 80’er puanla girdi. Fenerbahçe’nin Denizlispor’la deplasmanda 1-1 berabere kaldığı son haftada Galatasaray, Kayserispor’u 3-0 yenip şampiyonluğa ulaştı.

2009-2010’da ise son haftaya 72 puanla 2. sırada giren Bursaspor, son haftada Beşiktaş’ı 2-1 mağlup etti. 34. haftaya 73 puanla lider durumda giren Fenerbahçe ise Trabzonspor’la 1-1 berabere kaldı ve şampiyonluğu Bursaspor’a kaptırdı.

Ligde son olarak 2017-2018 sezonunda Galatasaray, Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir son haftaya şampiyonluk iddiasıyla girmiş, Galatasaray sezonun sonunda ipi göğüsleyen takım olmuştu.

Yorumlar (0)
14
açık
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 32 87
2. Fenerbahçe 32 85
3. Trabzonspor 32 52
4. Beşiktaş 32 48
5. Rizespor 32 48
6. Başakşehir 32 46
7. Kasımpasa 32 46
8. Sivasspor 32 44
9. Antalyaspor 32 42
10. Alanyaspor 32 42
11. A.Demirspor 32 40
12. Samsunspor 32 38
13. Ankaragücü 32 37
14. Kayserispor 32 37
15. Konyaspor 32 36
16. Hatayspor 32 33
17. Gaziantep FK 32 31
18. Karagümrük 32 30
19. Pendikspor 32 30
20. İstanbulspor 32 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 30 68
2. Göztepe 30 60
3. Kocaelispor 30 52
4. Ahlatçı Çorum FK 30 52
5. Sakaryaspor 30 51
6. Bodrumspor 30 49
7. Boluspor 30 46
8. Bandırmaspor 30 46
9. Gençlerbirliği 30 44
10. Erzurumspor 30 41
11. Keçiörengücü 30 36
12. Şanlıurfaspor 30 34
13. Ümraniye 30 34
14. Manisa FK 30 33
15. Tuzlaspor 30 32
16. Adanaspor 30 32
17. Altay 30 15
18. Giresunspor 30 7
Takımlar O P
1. M.City 32 73
2. Arsenal 32 71
3. Liverpool 32 71
4. Aston Villa 33 63
5. Tottenham 32 60
6. Newcastle 32 50
7. M. United 32 50
8. West Ham United 33 48
9. Chelsea 31 47
10. Brighton 32 44
11. Wolves 32 43
12. Fulham 33 42
13. Bournemouth 32 42
14. Crystal Palace 32 33
15. Brentford 33 32
16. Everton 32 27
17. Nottingham Forest 33 26
18. Luton Town 33 25
19. Burnley 33 20
20. Sheffield United 32 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 31 78
2. Barcelona 31 70
3. Girona 31 65
4. Atletico Madrid 31 61
5. Athletic Bilbao 31 57
6. Real Sociedad 31 50
7. Valencia 31 47
8. Real Betis 31 45
9. Villarreal 31 39
10. Getafe 31 39
11. Osasuna 31 39
12. Las Palmas 31 37
13. Sevilla 31 34
14. Deportivo Alaves 31 32
15. Mallorca 31 31
16. Rayo Vallecano 31 31
17. Celta Vigo 31 28
18. Cadiz 31 25
19. Granada 31 17
20. Almeria 31 14
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:45
Öğle 12:36
İkindi 16:19
Akşam 19:18
Yatsı 20:39