Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Girne açıklarında 30 Ağustos’ta batan yolcu gemisindeki kayıpları arama çalışmaları sürüyor. Arama faaliyetleri kapsamında bugün bir kişinin daha naaşına ulaşıldı.
KKTC Başbakanlığından yapılan açıklamada, Girne açıklarında yolcu gemisinin batmasının ardından devam eden arama çalışmaları sırasında bir cesede daha ulaşıldığı bildirildi. Bulunan kişinin kimlik tespitine yönelik gerekli inceleme ve çalışmaların başlatıldığı belirtildi.
Can kaybı 21’e yükseldi
Açıklamada, kazanın ilk anından itibaren tüm kayıplara ulaşılması amacıyla devletin imkanlarının seferber edildiği ve arama çalışmalarının kesintisiz sürdürüldüğü ifade edildi.
Son bulunan naaşla birlikte kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 21’e yükseldi. Gemide kayıp olan 7 kişiye ulaşılması amacıyla arama çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.
Kimlik tespiti için çalışmalar başlatıldı
KKTC Başbakanlığının açıklamasında, ulaşılan naaşın kimliğinin belirlenmesi için gerekli inceleme ve çalışmaların başlatıldığı kaydedildi.
Açıklamada ayrıca kazada hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımlanarak, “Kazada hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır ve metanet diliyoruz” ifadelerine yer verildi.
Filo Jet Girne’ye dönmeye çalışırken batmıştı
KKTC’deki Girne Limanı ile Mersin’deki Taşucu Limanı arasında sefer yapan “Filo Jet” isimli yüksek hızlı yolcu gemisi, 30 Ağustos Pazar günü öğle saatlerinde Girne’den hareket etti.
Geminin, hareket ettikten kısa süre sonra ön kısmından su almaya başladığı ve Girne Limanı’na dönmeye çalıştığı sırada battığı belirtildi.
Geminin batmasının ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları devam ederken, ekipler kayıp kişilere ulaşmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.





