Kahramanmaraş’ta iki otomobil çarpıştı
Kahramanmaraş’ta iki otomobil çarpıştı
İçeriği Görüntüle

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesine bağlı Üngüt Mahallesi’nde sabah saatlerinde bir trafik kazası meydana geldi. Batı Çevre Yolu üzerinde seyir halinde olan bir otomobil, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Köprülü Kavşağı Kayseri istikameti çıkışında kontrolden çıktı. Sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu savrulan araç, yol kenarında bulunan aydınlatma direğine çarparak durabildi. Çarpmanın etkisiyle araçta büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, çevredeki vatandaşlar durumu hemen yetkililere bildirdi.

İtfaiye Ekiplerinden Güvenlik Önlemi

Kaza ihbarının ardından olay yerine kısa sürede Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, çarpmanın etkisiyle devrilme tehlikesi oluşan aydınlatma direği ve araçta meydana gelebilecek olası bir yangın riskine karşı geniş güvenlik önlemleri aldı. Yol üzerinde trafik akışı bir süreliğine kontrollü olarak sağlanırken, itfaiye ekiplerinin yürüttüğü titiz çalışma sonucunda bölgedeki risk faktörleri ortadan kaldırıldı.

Whatsapp Image 2026 01 10 At 13.55.44

Yaralı Olmaması Teselli Kaynağı Oldu

Kazanın şiddetine rağmen araç içerisinde bulunan sürücü ve varsa yolcuların yara almadan kurtulması en büyük teselli kaynağı oldu. Olay yerine gelen polis ekipleri kaza ile ilgili inceleme başlatırken, hasar gören otomobil çekici yardımıyla yoldan kaldırıldı. Yetkililer, özellikle kavşak çıkışlarında ve çevre yollarında sürücülerin hız limitlerine uymaları ve dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.