Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. Çakıoğlu Mahallesi’nde başlayan yangının kontrol altına alınması ve tamamen söndürülmesi için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Kahramanmaraş’ta iki kuzen bıçaklı kavgada hayatını kaybetti
Kahramanmaraş’ta iki kuzen bıçaklı kavgada hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

Yangına ilk müdahale 10 dakika içinde yapıldı

Yangın, 6 Eylül 2026 tarihinde saat 13.30 sıralarında Onikişubat ilçesine bağlı Çakıoğlu Mahallesi’nde başladı. Ormanlık alandan yükselen dumanların fark edilmesinin ardından yangın ihbarı yapıldı ve bölgeye ekipler sevk edildi.

İhbar üzerine harekete geçen ekipler, yangına saat 13.40’ta ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen söndürme çalışmalarına çok sayıda araç ve personel katıldı.

Whatsapp Image 2026 09 06 At 16.41.03

Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor

Yangının söndürülmesi amacıyla bölgede 2 ilk müdahale aracı, 6 arazöz, 3 su ikmal aracı, 3 hizmet aracı, 3 helikopter, 1 dozer ve 1 treyler görev yapıyor. Söndürme çalışmalarına itfaiye ekiplerinin yanı sıra diğer kurumlara ait su tankerleri de destek veriyor.

Yangına müdahale çalışmalarında toplam 70 personelin görev yaptığı bildirildi. Ekipler, arazinin şartlarına göre hem karadan hem de havadan müdahalede bulunarak yangının ilerlemesini engellemeye ve kontrol altına almaya çalışıyor.

Whatsapp Image 2026 09 06 At 16.41.04 (1)

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi

Bölgede yangın sırasında hava sıcaklığının 24 derece, rüzgarın ise saatte 25 kilometre hızla estiği belirtildi. Hava ve arazi koşullarının yakından takip edildiği bölgede ekiplerin müdahalesi devam ediyor.

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, ekiplerin yangını kontrol altında tutmak ve tamamen söndürmek amacıyla çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi. Bölgede yürütülen çalışmaların, yangının seyrine göre devam edeceği bildirildi.