Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu iş birliğinde amatör sporlar sezon açılış programı düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program kapsamında düzenlenen “Spor Şehri Kahramanmaraş” panelinde eski futbolcular Tanju Çolak, Mehmet Özdilek ve İbrahim Yattara spor ve futbol alanındaki deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. TRT Spor spikeri Erdoğan Arıkan’ın moderatörlüğünü üstlendiği etkinlikte amatör sporun önemi ve Kahramanmaraş’ın spor alanındaki hedefleri de öne çıktı.
Kahramanmaraş’ta futbolun önemli isimleri panelde buluştu
Amatör spor sezon açılış programına Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Muhammed Burak Gül ve Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir katıldı. Programa ayrıca milli sporcu Sevilay Öztürk, sporcular ve antrenörler de iştirak etti.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Kahramanmaraş’ta amatör sporun geliştirilmesi ve spor faaliyetlerinin yaygınlaştırılması konuları ele alındı. Büyükşehir Belediyesinin spor yatırımlarını konu alan sinevizyon gösterimi de katılımcılara sunuldu.

Fırat Görgel: Amatör spor kulüplerine destek 15 milyon liraya ulaşacak
Programda konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden spor camiası mensuplarını andı. Görgel, amatör spor kulüplerine yönelik desteklerin bu yıl 15 milyon liraya ulaşacağını belirtti.
Kahramanmaraş’ı sporun her branşında gelişen ve yetiştirdiği sporcularla adından söz ettiren bir şehir haline getirmeyi hedeflediklerini ifade eden Görgel, amatör sporun desteklenmesinin şehirdeki spor faaliyetlerinin gelişimi açısından önemine dikkat çekti.
Amatör spor kulüplerine sağlanacak desteğin 15 milyon liraya ulaşacağının açıklanması, sezon açılış programının öne çıkan başlıkları arasında yer aldı. Programda spor yatırımlarına ilişkin gösterimle de Büyükşehir Belediyesinin bu alandaki çalışmaları katılımcılarla paylaşıldı.
Amatör sporun çocuklar ve gençler üzerindeki etkisi vurgulandı
Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir de programda yaptığı konuşmada amatör sporun çocuklara ve gençlere kazandırdığı değerleri vurguladı. Özdemir, sporun takım ruhu, mücadele, dostluk ve dayanışma bilincinin gelişmesinde önemli bir rol üstlendiğini belirtti.
Daha fazla çocuğun sporla buluşması için ilgili kurumlar ve spor kulüpleriyle iş birliğinin sürdürüleceğini kaydeden Özdemir, amatör spor faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çekti. Sezon açılışında yapılan değerlendirmelerde, çocukların ve gençlerin spor faaliyetlerine katılımının artırılması da öne çıkan konular arasında yer aldı.

“Spor Şehri Kahramanmaraş” panelinde futbol deneyimleri paylaşıldı
Programın devamında TRT Spor spikeri Erdoğan Arıkan’ın moderatörlüğünde “Spor Şehri Kahramanmaraş” paneli gerçekleştirildi. Eski futbolcular Tanju Çolak, Mehmet Özdilek ve İbrahim Yattara’nın konuşmacı olarak yer aldığı panelde spor ve futbol alanındaki deneyimler katılımcılarla paylaşıldı.
Futbol dünyasının tanınan isimlerini bir araya getiren panel, amatör spor sezon açılış programının önemli bölümlerinden biri oldu. Katılımcılar, sporcuların deneyimlerini dinleme fırsatı bulurken etkinlikte Kahramanmaraş’ın spor alanında gelişmesi hedefi de ön plana çıktı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu iş birliğinde düzenlenen program, amatör spor sezonunun açılışını futbolun önemli isimlerinin katıldığı panelle bir araya getirdi. Başkan Fırat Görgel’in amatör spor kulüplerine yönelik 15 milyon liralık destek açıklaması ve gençlerin sporla buluşmasına yönelik değerlendirmeler de programın öne çıkan başlıkları arasında yer aldı.



