6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde iş yerleri zarar gören esnaflar, geçici olarak kurulan AFAD Esnaf Çarşısı’nda hizmet vermeye devam ediyordu. Ancak şehir merkezinde yürütülen yenileme ve inşaat çalışmaları kapsamında Merkez AFAD Çarşısı’nın tahliye süreci başlatıldı.
Yetkililer tarafından esnafa belirli bir tahliye süresi verilmiş olmasına rağmen, cadde kapama işlemlerinin bu süreden önce başlaması esnafların tepkisine neden oldu. Geçimlerini sağladıkları iş yerlerine ulaşmakta zorlandıklarını belirten esnaflar, erken başlatılan yol kapamalarının mağduriyet yarattığını ifade etti.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, yaşanan durumun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile değerlendirildiği ve şantiye kapama çalışmalarının geçici olarak durdurulduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca, esnaflardan tahliye için verilen süreye riayet etmeleri beklendiği vurgulandı.
HABER: LOKMAN BAŞCI