Tekstilden tarıma, tarımdan enerji tesislerine kadar birçok alanda faaliyetlerine hız kesmeden devam eden İSKUR, 2017 yılından bu yana geri dönüşüm tesisiyle dünya sağlığı için savaşıyor. Hızlı tüketim çağının yaşandığı günümüzde, değişen moda akımları çok sayıda kullanılmayan ürünün ortaya çıkmasına neden oldu. Ekolojik dengeyi tehdit atıklar için İSKUR geri dönüşüm tesisinde zararlı ürünler yararlı hale getiriliyor. Tekstil ürünlerinin yanı sıra çevreye rastgele bırakılan kartonlar, cam, metal ve plastik gibi ürünler ise tesiste dönüşüme uğrayarak yüksek kaliteli elyaflara dönüşüyor.
Firma, geri dönüşümün gerekliliğine vurgu yaparak, markalaşma çabalarının arkasında sürdürülebilir üretim yapmanın stratejik ve önemli bir hamle olduğunu belirtti.
Atık ve Geri Dönüşüm Nedir?
İnsanların sosyal ve ekonomik faaliyetleri sonucu, kullanım süresi dolmuş ve artık doğa için zararlı hale gelen her türlü maddeye atık denir. Karton, cam, metal, plastik tekstil gibi maddeler atık olarak sınıflandırılabilir. Atıkların yeniden değerlendirilmesi ancak geri dönüşüm ile sağlanır. Geri dönüşüm, yeniden değerlendirilme imkanı olan bu atıkların fiziksel veya kimyasal işlemlere tabi tutularak ikinci bir hammaddeye dönüştürülmesine denir. Geri dönüşümde amaç; kaynakların aşırı ölçüde kullanımını önlemek, atıkların kaynaklarında ayrıştırılmasını ve atık çöp miktarının azalmasını sağlamaktır.