Kahramanmaraşlılar Merakla Bekliyordu: Yarın Sinemalarda

Hayatı acılarla yoğrulmuş Kahramanmaraşlı bir kadının hüzün dolu hikayesi, Dilberay filmi ile vizyona giriyor.

KAHRAMANMARAŞ 03.02.2022, 16:45
Kahramanmaraşlılar Merakla Bekliyordu: Yarın Sinemalarda

2022 yılına damgasını vuracak olan filmlerden biri olan Dilberay, 4 Şubat 2022 Cuma günü beyaz perde müdavimleriyle buluşuyor. Yediden yetmişe her yaşa ve her kesime hitap eden Dilberay filmi gişe rekorları kırmaya hazırlanıyor. Peki Dilberay filmi hangi yapımcısı kim, nerede çekildi, oyuncuları, konusu, senaristi ve yönetmeni kim? İşte merak edilen soruların cevabı…

Dilberay Filminin Konusu Nedir? 

4 Şubat 2022 tarihinde vizyona girerek gündeme bomba gibi düşen Dilberay filmi Türk insanının gönlünde taht kurmuş şarkıcı Dilberay’ın 4 Şubat 2022 tarihinde vizyona girerek gündeme bomba gibi düşen Dilberay filmi Türk insanının gönlünde taht kurmuş şarkıcı Dilberay’ın yüreklere dokunan hayat hikayesini konu ediyor.

Sesiyle milyonları etkileyen ses sanatçısı Dilber Ay’ın cehaletle, töreyle savaşında çektiği zorluklar bu filmde tüm çıplaklığı ile gözler önüne seriliyor. Kahramanmaraş’ta 8 çocuklu bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen, 13 yaşındayken yaşı bir adamla evlendirilen, evlenmeden önce katıldığı ses yarışmasında ufku değişen Dilber Ay’ın ibretlik hayat serüveni beyaz perdeye aktarılıyor. Dilber Ay’ın Kahramanmaraş’tan Düzce’ye, İstanbul’dan Almanya’ya uzanan çileli ve sıkıntılı hayat yolculuğu anlatılıyor. 13 yaşında girdiği ses yarışmasından Türkiye ve Avrupa’ya uzanan şöhretin trajik hikayesi sanatseverlerle buluşturuluyor.

 Dilber Ay Kimdir?

Dilber Ay (Dilber Karakaş; 1 Ocak 1956, Kahramanmaraş – 29 Nisan 2019, Ankara), Türk halk müziği sanatçısı, söz yazarı, sunucu ve oyuncu. Kureyşan aşiretine mensup olan Ay, 1 Ocak 1956’da Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesinde Yörük ve Kürt bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Kahramanmaraş ilinde ilkokul 3. sınıfa kadar okudu. Ailesi ile birlikte Kahramanmaraş’tan önce Ankara’ya, oradan da Bolu-Düzce taraflarına göç ederek yerleşti. Düzce’de okula devam edemeyip 13 yaşında iken yaşlı bir adamla evlendirildi. Evlenmeden önce Düzce’ye güzel ses aramak için radyocular gelmişti. Gönül Gel Seninle Muhabbet Edelim türküsünü söyledi ve düzenlenen güzel ses yarışmasında birinci oldu. İki çocuk annesi olduktan bir müddet sonra evlendiği kişiden ayrıldı. Radyoda tanındıktan sonra 24 albümü oldu. Almanya’da iki kere hapis yattı. Flash TV’nin Kadere Mahkûmlar adlı programın sunuculuğunu yapmaktaydı. Hayatı 2021 yılında filme alınacaktır.

Memleketi Pazarcık, Kahramanmaraş’tan göçerek Düzce’ye yerleşen bir ailenin kızı olan Dilber Ay çok küçük yaşta kendisinden yaşça büyük evlendirildiği bir adamdan iki kız çocuk sahibi olmuştur. İkinci evliliğini 1998 yılında kendisinden 15 yaş küçük İbrahim Karakaş ile yapmıştır. Yaşamını Düzce’de bulunan ikametinde geçiren sanatçı Dilber Ay geçirdiği kalp krizi sonucu 29 Nisan 2019 tarihinde Ankara’daki bir hastanede 63 yaşında hayata veda etmiştir. Cenazesi 30 Nisan 2019’da Düzce’ye getirilerek şehir mezarlığı’nda toprağa verilmiştir.

Dilberay – Dilberay (1974)

Dilberay – 3 – Türküola (1975)

Dilberay – Meyrik (1981)

Dilberay – HazaL (1986)

Dilberay – Barak Muhabbeti 1 (1987)

Dilberay – Barak Muhabbeti 2 (1988)

Dilberay – Postaci Emmi (1990)

Dilberay – Oturak Havaları (1990)

Dilberay – Yandim Eyvah (1993)

Dilberay – Dağlar Oy (1993)

Dilberay – Bırak Ona Da Dokunma (1994)

Dilberay – Kisi Bitmez Daglarimin (1995)

Dilberay – Barak Kızı (1996)

Dilberay – Ölesen Gelin (1999)

Dilberay – Sürdüler Beni – Sen Tasmisin Demirmi (2000)

Dilberay – Bırakmadı Sevdan Beni – Yabancı (2001)

Dilberay – Oturdum Mezar Taşına (2002)

Dilberay – Maraşlı Gelin (2004)

Dilberay – Hasrete Koştuk (2005)

Dilberay – Alıp Başımı Gideyim (2005)

Dilberay – Hacı Ağa (Sarı Sabahlık) (2007)

Dilberay – Ellerin Olmuş (2008)

Dilberay – Ötme Bülbül (2009)

Dilberay – Be Zalim – İtfaiyeci (2010)

Dilberay – Darıldım Sana (2011)

Dilberay – Yasmı Varda Mahallede (2019)

(Dilberay’ın Hayatı kaynak: Wikipedia)

Dilberay Filmi Oyuncuları ve Karakterleri

Dilberay filmi konusu ile olduğu kadar oyuncuları ve karakterleri ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Türkiye’nin yakından tanıdığı tiyatrocu ve sinema oyuncuları Dilberay filminde izleyici karşısına çıktı.

Dilberay filminin afişi yayınlandı - Magazin Haberleri

Dilberay Büşra Pekin

Ses sanatçısı Dilber Ay’ın hayatının anlatıldığı filmde Çok Güzel Hareketler Bunlar adlı eğlence komedi programı ile tanınan Büşra Pekin başrolde karşımıza çıkıyor. Dilber Ay karakterini filmde canlandıran Büşra Pekin, sanatçının yetişkinlik dönemine hayat veriyor. Büşra Pekin Dilberay filmi için 8 kilo alarak karakteri daha iyi canlandırmak için çaba sarf etti.

Oyunculuğu ile göz dolduran Büşra Tekin Dilberay filminde Dilber Ay karakteri ile yine gönüllere taht kurdu. Kendisi için çok özel bir film olduğunu söyleyen Büşra Pekin Dilberay karakterini canlandırırken aynı zamanda sanatçının yaşadığı acıları hissetmeyi denedi. Dilberay karakterini canlandıran Büşra Pekin izleyenlerden tam not aldı. Dilberay’ın yaşadıklarına ve hikayesine yoğunlaşarak Diberay karakterine can veren Büşra Pekin çektiği komedi programları ve dizilerin aksine bu sefer acıların kadını olarak karşımıza çıkıyor. Dram filminden ne kadar başarılı olduğunu gösteren Büşra Pekin güzelliği ile de birçok hayranı tarafından takip edilmektedir.

Dilber Ay filmine taze kan! Gençliğini oynayan isim O Ses Türkiye'den -  Olay Gazetesi Bursa

Diberay’ın Çocukluğu Zeliha Kendirci

Oyuncu kadrosundaki diğer ünlü isimlere geçmeden önce Dilberay karakterinin çocukluğuna yani 13 yaşında ses yarışmasına girdiği dönemlere Zeliha Kendirci hayat verdi. Zeliha Kendirci O Ses Türkiye yarışmasında Türkiye gündemine oturan çocuk yarışmacılardan birisi olarak tanınmıştı. Dilberay karakterinin çocukluğunu hakkı ile yerine getiren Zeliha Kendirci ilk film deneyimini Müslüm filminde Müslüm Gürses’in gençliğini canlandıran Şahin Kendirci’nin de kız kardeşi olarak yaşamıştı.

Ayberk Pekcan akciğer kanserine yakalandı - Magazin Haberleri | NTV

Ayberk Pekcan Dilberay’ın Babası

Kahramanmaraş’ın Pazar ilçesinde gelenek ve törelere bağlı bir aile reisi olan dilber Ay’ın babası Ayberk Pekcan tarafından canlandırılıyor. Kızını 13 yaşında yaşlı bir adamla evlendiren Dilber Ay’ın babası rolünde Ayberk Pekcan oyunculuğu ile akıllara kazınan sanatçılardan birisi oldu. Ayberk Pekcan 1970 yılında Mersin’de doğdu ve 24 Ocak 2022 tarihinde Dilberay filminin çekimleri bittiğinde akciğer kanseri sebebiyle hayata gözlerini yumdu. Bu açıdan Ayberk Pekcan en çok merak edilen oyunculardan birisi oldu.

Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun olan Pekcan Ihlamurlar Altında, Yaprak Dökümü, Kurtlar Vadisi ve Keşanlı Ali adlı televizyon dizilerinde ana karakter olarak karşımıza çıktı. 2010 yılında Saç isimli sinema filminde oynadığı başrol ile birçok ödüle layık görülen Ayberk Pekcan, 23. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü aldı. 22 Ekim 2021 tarihinde akciğer kanserine yakalandığını sosyal medya hesabından paylaşan ünlü oyuncu Dilber Ay filminin çekimlerinden sonra 24 Ocak 2022 tarihinde Mersin’de hayatını kaybetti. Ayberk Pekcan Diriliş Ertuğrul dizisinde 5 yıl boyunca Artuk Bey karakterine hayat vererek tüm Türkiye’nin tanıdığı bir oyuncu oldu.

Nursel Köse Kimdir? - Güncel Nursel Köse Haberleri

Dilber Ay’ın Kaynanası Nursel Köse

13 yaşında evlendirilen yaşlı kocasının annesi rolü ile karşımıza çıkan Nursel Köse sinema severlerden tam puan aldı. Nursel Köse 29 Mart 1961 yılında Malatya’da dünyaya geldi. Aynı zamanda oyuncu, komedyen, yazar ve şair olan Nursel Köse Dilber Ay filminde kaynana rolünü büyük bir ustalıkla. 60. Cannes Film Festivali ve 44 Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Çeşitli ödüllere layık görülen Nursel Köse 2007 yılında Oscar ödülüne aday gösterildi. Yaşamın Kıyısında adlı sinema filminde Yeter karakteriyle karşımıza çıkan Nursel Köse 1. Yeşilçam Ödüllerinde en iyi yardımcı kadın ödülüne layık görüldü.

Nursel Köse bugüne kadar 7 avlu, 72. Koğuş, 300 Worte Deutsch, Kuzu ve İçimde Akan Nehir adlı sinema filmlerinde oynadı. Dilberay filminde kaynana rolü ile oyunculuğundan söz ettiren Nursel Köse adı en çok araştırılan oyunculardan birisi oldu.

Dilberay Küçük Dev Kadın filminde Dilberay'ı Büşra Pekin canlandıracak!

Dilber Ay’ın Kocası Deniz Hamzaoğlu

13 yaşında bir çocuk iken evlendirilen dilber Ay’ın kocası rolündeki Deniz Hamzaoğlu filmde canlandırdığı karakteri adeta yaşadı. Dilber ay filminde kendisinden yaşça çok büyük olan kocası rolündeki Deniz Hamzaoğlu 1979 İstanbul doğumlu Türk tiyatro sinema ve dizi oyuncusudur. Deniz Hamzaoğlu Konya Selçuk Üniversitesi radyo ve televizyon sinema bölümünü bitirdikten sonra aynen üniversitenin tiyatro bölümünde okudu. Yüksek lisans yaptıktan sonra Konya Devlet Tiyatrosu, Antalya Devlet Tiyatrosu, Antalya Şehir Tiyatrosunda oyuncu ve reji asistanı olarak görev yaptı.

Oyunculuk, diksiyon dersleri, yönetmenlik ve senaryo yazarlığı konusunda eğitimler veren Deniz Hamzaoğlu 2002 yılında Şeyh Bedrettin destanı ile karşımıza çıktı. 2006 yılında Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım adlı tiyatro oyununda başrol oynayan Deniz Hamzaoğlu Karadayı, Küçük Tatlı Yalancılar, Hayat Şarkısı, Cingöz Recai Bir Efsanenin Dönüşü, Aile Arasında, Nefes Nefese, Bayi Toplantısı, Kırmızı Oda, Kahraman Babam, Aşk Taktikleri, İkimizin Sırrı ve 2022 yılında televizyonda yayınlanan Baba adlı dizilerde birçok rol ile karşımıza çıktı.

Selen Uçer Kimdir? - Güncel Selen Uçer Haberleri

Dilber Ay’ın Annesi Selen Uçar

Dilberay filminde Kahramanmaraşlı bir ailenin çocuğu olan Dilber Ay’ın annesi Seren Uçer tarafından canlandırıldı. 8 çocuk doğuran Dilber Ay’ın annesi Dilberay filminde en çok araştırılan karakterlerden birisi oldu.

Seren Uçer 1983 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Ara adlı film ile tanınan Selen Uçer Avusturya Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nde kimya bölümünü tamamladı. 2004 yılında Anlat İstanbul filminde tanıdığımız Selen Uçer Haldun Dormen tiyatrosunda Kantocu oyunundaki performansı ile Afife Jale Ödülleri’ne layık görüldü. Ara filminde Gül karakteri ile birçok ödül alan Selen Uçer, O… Çocukları filminde fahişe karakterini canlandırdı. Leyla ile Mecnun dizisinde Feraye, Evlilik Hakkında Herşey dizisinde Songül, Masumiyet adlı dizide Yelda Demirci karakterleri ile karşımıza çıkan Selen Uçer Menajerimi Ara dizisinde de oynadı. TRT 1’de yayınlanan Beni Böyle Sev adlı dizide Eda karakteriyle karşımıza çıkan Selen Uçer Hanımın Çiftliği dizisinde Asuman karakteri ile göründü. Dilberay filminde sazcı rolü ile Deniz Erdoğan karşımıza çıkarken diğer oyuncular Deva Esra, Burak Zereyalp, Furkan Kalabalık, Kaan Güvenilir ve Doğukan Güngör oldu.

Dilber Ay Filmi Nerede Çekildi? 

Dilber ay filminin Kahramanmaraş, Düzce, İstanbul ve Almanya sahneleri Adana’da hazırlanan bir çekim stüdyosunda gerçekleştirildi. Filmin ilk yıllarında Kahramanmaraş’ın Pazar ilçesindeki Dileray ve ailesinin yaşadığı bakımsız mahalle ekranlara taşındı. Yine Adana’da oluşturulan stüdyoda Dilberay’ın Düzce, İstanbul ve Almanya hayatı çekildi.

Dilberay Filminin Yapımcısı

4 Şubat 2022 Cuma günü Türkiye’de tüm sinemalarda gösterime giren Dilberay filmi üç yapım şirketi ve bunların sahipleri üç yapımcı tarafından hazırlandı. Dilberay Filmi Aytaç Medya sahibi Aytaç Ağdağ, Metronom Yağım sahibi Oğuz Sözen ve Fikri Harika Produksiyon sahibi Özgür Tari tarafından finanse edilerek izleyicilere sunuldu.

Dilberay Filminin Yönetmeni

Dilberay filminin yönetmeni Türkiye’de birçok ünlü ve milyonlar tarafından izlenen filmlerin yönetmenliğini yapan Hakan Kırvavaç’tır. Hakan Kırvavaç Ketche ismiyle de sanat camiasında tanınmaktadır. 2019 yılında yönetmenliğini yaptığı Müslüm filmi ile 2019 İzmir Uluslararası Film Festivalinde en iyi yönetmen ödülüne layık görüldü. Hakan Kırvavaç 2010 yılında yönettiği Romantik Komedi, 2013’te Bu İşte Bir Yalnızlık Var, 2016 yılında Hayatımın Aşkı, 2018 yılında Müslüm, 2019 yılında Şampiyon 2021 yılında Teşkilat dizisi ve 2022 yılında Dilberay filmleri ile tanınmıştır.

Dilberay Fiminin Senaristi

Dilberay filmi bir kadının hayat hikayesi olunca o kadının yaşadıklarını, hisetiklerini duygularını ancak başka bir kadın anlatabilirdi. Bu sebeple yapımcılar acılar çeken bir kadının biyografisini Kamuran Süner ve Nalan Merter Savaş’a yazdırdı. Dilberay Filminin Müziği Dağıtıcısı, Uyarlamacısı ve Görüntü Yönetmeni Ses Sanatçısı Dilber Ay’ın çileli hayatının anlatıldığı filmin müziklerini mizsyen, aranjör ve yapımcı İskender Paydaş yapmıştır. Dilberay filminin bütün sinema salonlarına dağıtımını ise CJ Entertainment Turkey firması yapmıştır.

Dilberay filminin uyarlamasını ise yönetmen yardımcısı ve kurgucu Mustafa Preşeva yapmıştır. Filmin görüntü yönetmenliğini Jean Paul seresin yapmıştır.

Yorumlar (0)
14
açık
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 33 90
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 33 41
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 33 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 34 77
2. Liverpool 34 74
3. M.City 32 73
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. M. United 33 53
7. Newcastle 33 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 32 47
10. Bournemouth 34 45
11. Brighton 32 44
12. Wolves 34 43
13. Fulham 34 42
14. Crystal Palace 34 39
15. Brentford 34 35
16. Everton 34 33
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 34 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 32 81
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 32 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:37
Öğle 12:35
İkindi 16:20
Akşam 19:24
Yatsı 20:47