Başkan Hanefi Mahçiçek YKS Sınavında Dereceye Giren Öğrenciler Ve Aileleri Kahvaltıda Buluştu

Onikişubat Belediyesi’nin Üniversite Hazırlık Kursları’nda gördükleri eğitimle Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) dereceye giren öğrenciler ve aileleri kahvaltıda buluştu.

KAHRAMANMARAŞ 14.08.2022, 18:58
Başkan Hanefi Mahçiçek YKS Sınavında Dereceye Giren Öğrenciler Ve Aileleri Kahvaltıda Buluştu

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Onikişubat Belediyesi’nin Üniversite Hazırlık Kursları’nda gördükleri eğitimle Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) dereceye giren öğrenciler ve aileleri kahvaltıda buluştu.

Tüm Türkiye’ye model olan eğitim yatırımlarıyla fark yaratan Onikişubat Belediyesi’nin Üniversite Hazırlık Kursları’nda gördükleri eğitimle Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) dereceye giren öğrenciler ve aileleri kahvaltıda bir araya geldi.

EXPO 2023 Rekreasyon Alanı’nda bulunan Arasta Çarşısı’nda düzenlenen kahvaltı programına Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve eşi Ayten Mahçiçek’in yanı sıra onur konuğu olarak TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ali Ünsal, meclis üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Öğrenciler ve ailelerini tek tek selamlayarak tebriklerini ileten Başkan Mahçiçek ile Güvenç, sohbet ederek, gelecek hayatlarına yön vermeleri adına tecrübelerini aktardı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, kentin eğitimdeki son durumuyla ilgili bilgiler vererek, Başkan Mahçiçek’e eğitime destekleri için teşekkür etti.

“2014’den bu yana 7 bin 500 öğrencimiz bizim dershanelerimizde kurs gördü”

Kahraman’ın ardından Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek de öğrenci ve ailelere hitap etti. Öğrencilerin başarılarının kendilerinin çalışma azmini daha da artırdığını anlatan Başkan Mahçiçek, eğitim yatırımları hakkında bilgiler vererek, “Bu gençleri gördükçe emin olun ki bizim çalışma şevkimiz, aşkımız daha fazla artıyor. Çünkü biliyoruz ki bu ülkenin geleceği bu gençler. Biliyoruz ki bu gençlerin ileriye yönelmesindeki en önemli faktör eğitim. Onikişubat Belediyesi olarak bizim önceliğimiz eğitim. Bizim esas misyonumuz bu ülkeye iyi insanlar, iyi gençler ve bu ülkeyi bizden daha iyi yönetecek yeni nesiller yetiştirmek. Gerçekten bu bağlamda 7 tane okul yapmışız yurduyla beraber. Kırsaldaki çocuklarımız oralarda çalışabilsin diye 62 tane köyümüze Bilgi ve Kültür Evi yapmışız. Daha sonra bakmışız ki imkanı olan dershanelere gidebiliyor ama imkanı olmayanlar gidemiyor. O zaman dedik ki bir fırsat eşitliği sağlamamız lazım. Belediyemiz bünyesinde ücretsiz Üniversite Hazırlık Kursları düzenledik. Pandemi döneminde ara vermiştik ama etkilerin azalmasıyla birlikte hızlıca tekrar başlattık. 2014’den bu yana 7 bin 500 öğrencimiz bizim dershanelerimizde kurs gör müş. Bu dershanelerdeki öğrencilerimizin başarısı da yüzde 83. Gayret etmiş evlatlarımız ve çok şükür ki kazanmışlar” dedi.

Özgüveni sağlam, hedefini iyi tayin etmiş, geleceğini iyi kurgulamış nesillere ihtiyacımız var”

Sözlerinin devamında öğrencilere üniversite hayatıyla ilgili tecrübelerini aktaran Başkan Mahçiçek, “Sizlerin büyükleri olarak birkaç noktada tecrübelerimi anlatacağım. 70’li yıllarda öğrenciydim, bizi sağcı solcu diye bölü birbirimize kırdırdılar. Sonra geldiler ihtilal yaptılar. Baktık ki sağcıyı da vuran tabanca aynı, solcuyu da vuran tabanca aynı, yani bu bir kurguydu. Üniversite hayatında bunlara dikkat edeceğiz. Bizi yanlış yönlere götürecek insanlardan uzak duracağız. Bir başka nokta üniversiteyi kazanan her gencimiz alanının en iyisi olmak için gayret etmeli. Yani diyelim ki bitirdik Matematik Bölümü’nü, hemen yüksek lisans yapacağız, daha sonra imkan olursa doktora yapacağız. Bu ülkenin iyi yetişmiş, nitelikli insanlara ihtiyacı var. Mühendis ise en iyi mühendis, öğretmensek en iyi öğretmen olacağız. Bunu hedeflememiz lazım. Özgüveni sağlam, hedefini iyi tayin etmiş, geleceğini iyi kurgulamış, bu ülke için her şeyini ortaya koyacak çok iyi yetişmiş nesillere ihtiyacımız var. Bunu başaracaksınız İnşallah, bu ülkeyi de bizden iyi yöneteceksiniz inşallah. Sizlere güveniyoruz, Allah’ın yardımıyla bunları başaracaksınız. Bakın Türkiye, bir gencin yaptığı İHA ve SİHA’lar dünyanın gündemini değiştirdi. Bu ağabeylerinizi örnek alacak, onların yaptıklarının çok daha iyisini yapacaksınız. Telefonları kullanacağız, teknolojiyi kullanacağız ama ülke gündemini de takip edeceğiz. Uluslararası gündemi takip edeceğiz. Telefonları sadece oyun için kullanmayacağız” şeklinde konuştu.

“Marifet iltifata tabidir, Başkanımızı tebrik ediyorum”

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ise Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in eğitim yatırımlarından övgüyle bahsederek, tebriklerini şu şekilde dile getirdi, “Marifet iltifata tabidir. Sözlerimin başında Onikişubat Belediye Başkanımız değerli ağabeyimize, klasik belediyecilik anlayışını geçerek, çocuklarımızın geleceği için eğitime, kültüre, spora yaptığı yatırımlardan dolayı şehrimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Her şeyden önce Allah’a hamd ediyorum, dünyada krizler var, savaşlar var, yokluklar var, sıkıntılar var, ülkemizde problemler var ama biz şu güzel Pazar günü çocuklarımız ve aileleriyle hep beraber kutlama yapıyoruz, çocuklarımızı tebrik ediyoruz ve bir aradayız. Çok değerli buluyorum bu yaptığımız işi. Hanefi başkan, bir belediye başkanı; ‘Çocukların geleceği bizim için çok önemli, ben eğitime 2014’den beri çok yatırım yapıyorum’ dedi ama saymadı, ben birazdan sayacağım.”

“Onikişubat Belediye Başkanımız benim öncelikli işim eğitim diyor, neden?”

Belediye başkanının öncelikli işinin kurs açmak veya okul yapmak olmadığını anlatan Güvenç, 90’lı yıllarda belediyenin görevinin çöp, çukur ve çamurla baş etmek olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımızın 94 yılında bu ülkenin kalbi olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde belediyeciliğin üç tane temel görevi vardı. Çöp, çukur, çamurla uğraşmak. Belediye başkanı dediğiniz adamdan beklenen şey, bulunduğu bölgenin çöpünü temizlemeyi başaracak, çukurlarını halledecek, çamurdan insanların ayaklarını kurtaracak. Bakın Kahramanmaraş’ta değil, İstanbul’da dikkatinizi çekiyorum. 2022 Türkiye’sinde Onikişubat Belediye Başkanımız benim öncelikli işim eğitim diyor. Neden? O işleri geçti çünkü, hem de sadece ilçenin merkezindeki mahallelerde geçmedi, kırsalında ve yaylalarında da geçti. Bir ayağımız hep kırsalda, tüm mahallelerimizi geziyoruz, o köylere eskiden girilmezdi. Ben kaymakam olduğumda üzülürdüm, okul bahçesine yada caminin bahçesine bir şey yapabilsek de çamura buluşmadan okula camiye girsek derdik. Gündemimizden çıktı bunlar gençler, eğitime geldik. Hamdolsun eğitimde de büyük işler yapıyoruz” dedi.

“Ağzını açan konuşuyor ama dar gelirli aileleri 264 bin TL’ye konut sahibi yapıyoruz”

Geçtiğimiz gün düzenlenen 147 konutun tapu teslim törenine de değinen Güvenç, “Sadece eğitimde de değil, dün bir gurur daha yaşattı başkanımız bize, toplamda 1000 konutu dar gelirli insanlarımıza teslim ettik 7 senede. Pandemi var, kriz var, sorun var hiçbiri inkar edilmez, inkar edersek gerçeği görmemiş oluruz ama başkanımız dün 147 konutu geçen sene Eylül ayında yapmaya başlamış, dün ise anahtarlarını kardeşlerimize teslim ettik. 264 bin TL’ye Kahramanmaraş’ta bir belediye başkanımız 147 konutu, toplamda ise 1000 konutu insanlarımıza kazandırdı. Ağzını açan konuşuyor ama dar gelirli aileleri 264 bin TL’ye konut sahibi yapıyoruz. Dar gelirliye üniversite kursu açıyoruz belediye bünyesinde. Ne için, çocuklarımız gelsin derslerini öğrensin diye. Milli Eğitim Müdürümüzle görüşme yaptık, ben bile yeni bir şey öğrendim. Bakın yaptıklarımızı anlatamıyoruz. İlk ve ortaokullarda bu sene, Cumhurbaşkanımızın emriyle öğrenci sayısına göre para gönderilecek. En az öğrencisi olan ilk ve ortaokula bu sene 20’şer bin TL gönderildi. Çoğu okul müdürü şaşırıyor, kaç yıllık müdürüm ilk kez okul hesabına para yatıyor diyor” şeklinde konuştu.

“Gümbür gümbür gelen bir Türkiye var Allah’ın izniyle”

Kahramanmaraş’ın eğitim sıralamasında 35 basamak birden yükseldiğine vurgu yapan Güvenç, sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Kahramanmaraş’ımızda 236 bin öğrenci var, bu öğrencilere ders kitabı vermenin yanında ilk defa Cumhurbaşkanımızın emriyle 1 milyon 818 bin 184 adet yardımcı kaynak gönderiliyor okullara. Allah’a hamdolsun. Bizler zor şartlarda okuduk ama inşallah sizler iki kişilik odası olan yurtlara yerleşeceksiniz. İşte Tayyip Erdoğan’ın yenilmezliğini sağlayan bu. Bütün ağır şartlara rağmen dar gelirli için yaptığımız bu hizmetler önümüzü açıyor. Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum, sizlerin bunda çok katkısı var. Bu sene YKS’de Kahramanmaraş’ımız, 66’ıncı sıradan 31’inci sıraya çıktı. Rakamlara göre konuşuyoruz, hamaset yapmıyorum. 35 sıra birden sizlerin başarısıyla öne geldi, bizleri gururlandırdınız. Hocalarımızdan da bu kursları açan belediyemizden de Allah razı olsun. Çalışan öğrencilerimizden de Allah razı olsun. Ayrıca sizlerin arkası sıra geceleri uyumayan annelerden, yemeyip yediren babalardan da Allah razı olsun. Hiçbir başarı tesadüf değil. Bunun da ne anlama geldiğini büyüdüğünüzde, anne baba olduğunuzda anlayacaksınız. Gümbür gümbür gelen bir Türkiye var Allah’ın izniyle. Şu savaş bitsin, nükleeri alalım doğalgazı devreye alalım, bu çocukların Türkiye’sine hepsi daha çok saygı duyacak. Yeter ki çalışalım, yeter ki bir olalım, bozguncuya, teröriste fırsat vermeyelim.”

Program, dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin takdim edilmesiyle son buldu.

Yorumlar (0)
14
açık
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:30
Öğle 12:45
İkindi 16:10
Akşam 18:50
Yatsı 20:05