İYİ Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Kahramanmaraşlı Ahmet Çabukel, Kahramanmaraş'ın tarihi ve kültür varlıklarıyla ilgili Gaziantep'e bağlı olmasını eleştirdi. Çabukel, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun Kahramanmaraş'ta olması gerektiğini söyledi.
"Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Kahramanmaraş’ta Olmalı"
Çabukel, yaptığı açıklamada, kentin tarihi ve kültürel zenginliğine dikkat çekerek, kültürel varlıkların korunması ve yönetilmesi için yetkili kurulun yerelde bulunması gerektiğini savundu. Çabukel, "Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun Kahramanmaraş'ta olması gerektiğini" belirterek, bu durumun süreçleri hızlandıracağını ve yerel dinamiklere daha uygun kararlar alınmasını sağlayacağını ifade etti.
Milletvekillerine "Sahip Çıkın" Çağrısı
Ayrıca Milletvekillerine de seslenen Çabukel, “Kahramanmaraş’a bu anlamda sahip çıkılması gerekir. Tarihi ve kültürel mirasımızın korunması, kalkınmamız için hayati önem taşımaktadır” dedi.


