AK Parti Kimliğiyle Dolandırdılar: ‘Para Verin Kamuda Müdür Yardımcısı Yapalım’

Son yıllarda vatandaşın iş ve geçim umuduna yönelik dolandırıcılık olayına bir yenisi eklendi.

GÜNDEM 09.07.2021, 16:52
AK Parti Kimliğiyle Dolandırdılar: ‘Para Verin Kamuda Müdür Yardımcısı Yapalım’

Kendisini AKP Çankaya ilçe teşkilatı görevlisi, Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı Başkan Yardımcısı Yavuz Recep U. olarak tanıtan, zaman zaman “korumam” dediği bir kişiyle ve lüks araçla dolaşan bir kişinin Malatya, Kırşehir ve Gaziantep’te çok sayıda vatandaştan “iş bulacağım” vaadiyle binlerce lira topladığı ortaya çıktı.

Dolandırılan vatandaşlardan birisi yıllardır üniversite mezunu kızı ve lise mezunu oğlu için iş bulma arayışında olan Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde yaşayan B.K.. Çocuklarını iş sahibi yapmak isterken 52 bin 500 lirasını kaptıran B.K.’nın karakolda verdiği ifadeye de yansıyan olay kendisini Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı’nda danışman olarak tanıtan Betül B. ile görüşmesiyle başlıyor.

"‘Seni işe sokacağım’ diyerek 20 bin TL para istedi"

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre tutanaklarda şu ifadeler geçti:

"2021 yılı Şubat ayında kendisini şahsen tanıdığım komşum olan yine amcası da aynı apartmanda komşum olan Betül B. isimli kişi bana ‘seni işe sokacağım’ diyerek 20 bin TL para istedi.

Ben de elden kendisine 20 bin TL verdim. Daha sonra ben işe girmeyeceğimi söyledim ve kendisinden 20 bin TL paramı istedim. Bana Murat A. isimli şahsın hesabından 20 bin TL paramı gönderdi.

18 Şubat günü Betül B. isimli kişiyle yeniden konuştuk. Bana Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı’nda danışman olarak çalıştığını, çevresinin geniş olduğunu, çocuklarımı işe yerleştirebileceğini, bunun karşılığında 30 bin ile 50 bin TL para gideceğini söyledi.
Ben de ‘lise mezunu oğlum ve üniversite mezunu kızım için iş başvurusu yapabilir miyim?' dediğimde bana ‘çocuklarını işe aldırırım' dedi."

Bunun üzerine benden 10 bin TL para isteyerek Murat A. isimli kişinin hesabına yatırmamı söyledi. 22 Şubat günü bu hesaba 10 bin TL yatırdım. 3 gün sonra Betül B.’nin kullanmış olduğu numaradan bizi aradılar.

Telefonu açtığımda Betül B. görüntülü konferans yapıyordu. Bana yanında Yavuz Recep U. isimli şahsın olduğunu, Ak Parti Ankara'nın Çankaya ilçe teşkilatında olduğunu kendisinin 15 yıllık aile dostu olduğunu söyledi.

İşe girecek olan kızıma ve bana ‘hayırlı olsun Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde işe gireceksin sana göndermiş olduğum sicil numarasını al bunu kaydet. Daha sonra e-devlet üzerinden kontrol edeceksin' dedi. Bunun üzerine 22 Mart günü kızım E.Y. ile Diyarbakır'a gittim.

Daha sonra Yavuz Recep U. kızımı 26 Mart günü aramış ve ‘kura çekilecek siz kurada dördüncü sıradasınız, 5 Nisan'da saat 09.30'da belediye kültür binasında kura çekilecek orada olun' demesi üzerine kızım, kuzenimle beraber Diyarbakır'a yanıma geldiler.

3 Nisan günü Betül B. beni telefonla arayarak kuranın 16 Nisan'a yapılacağını söyledi. Bunun üzerine 16 Nisan'a kadar biz de Diyarbakır'da bekledik ve kura çekimine katıldık. Çocuğum Ezgi Yıldız ve kuzenim Ece Şehriban Temiz kurada çıkmadı."

"Paramı gönderin deyince 5 dakika içinde 'iş bildirim belgesi' geldi"

Çocuğunun kurada çıkmaması sonrasında Betül B.’yi arayıp parasını geri istediğini ardından Yavuz Recep U.'nun kendisine sesli mesaj attığını belirten B.K. şöyle devam etti:

"Yavuz Recep U., kendi numarasından bize atmış olduğu sesli mesajda ‘ben devlet işi yapıyorum kreş işi mi yapıyorum? Atın İBAN'larınızı bu iş olursa bana paranın 5 katını vereceksiniz' şeklinde mesaj attı.

Bunun üzerine bize atması gereken evrakları gönderecek diyerek bir ay bekledik. Evrakları atmayınca Betül B. isimli kişiyi arayarak ‘Ben Malatya'ya gidiyorum paramı Malatya'ya gelmeden hesabıma atın' dedikten 5 dakika sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığına iş bildirim belgesi olarak kızımın ismine Personel Daire Başkanı Enes Polat kişinin adından imzalı bir belge gönderdiler.

Daha sonra ben otobüsteyken Yavuz Recep U. beni aradı. Bana ‘Abla bu evrak çok önemli bir evrak asla gmailden çıkmayacak uygulama noktasında suç teşkil eder' dedi.

Ben de çıkarmayacağımı gmail'de tutacağımı söyledim ve Ramazan bayramına üç gün kala Malatya'ya geldik. Daha sonra pandemi olduğundan kapanma oldu bu süreçte Malatya'da kaldık."

'Seni Malatya'da fen işleri müdürü yapalım'

'Seni Malatya'da fen işleri müdürü yapalım'

Yavuz Recep U.'nun herkesin bir mükellef getirmesi talebinde bulunması sonrasında kendisinin de bu durumu samimi olduğu kişilere anlattığını belirten B.K., “İnsanlara ve iş bildirim kağıtları geldikten sonra ‘herkes bir dosya yani kişi getirmekle mükellef' şeklinde konuşunca ben de samimi olduğum şahıslara anlattım. Daha sonra Betül B., bana dekonta bağış yazarak 5 bin TL yine 11 Haziran tarihinde Bekir Ş. isimli kişinin İBAN hesabına bin TL, kızım ve oğlum adına komisyon ücreti yazarak vermiş oldukları İBAN adresine her birinin adına bin TL para yatırdık. Betül B. isimli şahsa ise 17 Mayıs günü bin TL ve 7 bin TL para verdim” dedi.

Yavuz Recep U. isimli kişinin kendisine Malatyalı olmasından dolayı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yerine Malatya'da da Fen İşleri Müdür yardımcısı yapabileceğini söylediğini belirten B.K., sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben çocukların işi için Diyarbakır'a gittim. Bu esnada ben Diyarbakır'dayken uzaktan akrabam olan Abbas G. isimli şahıs araya tanıdıklarımı koyarak kendisinin de işe girmek için Betül B. ile tanıştırmamı isteyince kendisine Betül B.’nin numarasını verdim.

Ben Diyarbakır'dayken Yavuz Recep U. kalmış olduğumuz yere geldi. Yanında koruması olan Bekir Ş. isimli şahıs da vardı. Yavuz Recep U. benim elimdeki evrakları alarak Diyarbakır Belediyesi’ne gittik.

Yavuz Recep U.,  Bekir Ş.’ye Oğuzhan isimli şahsı aramasını ve kapıya inmesini istedi. Oğuzhan isimli kişi belediyenin personel kapısından çıkarak yanımıza geldi ve Yavuz Recep U.'ya ‘başkanım siz niye zahmet ettiniz' dedi. Elimdeki evrakları alarak Oğuzhan isimli kişiye teslim etti. Bunun üzerine birlikte kaldığımız yere geçtik.

Bana 4 bin TL maaş ile çocukların işe başlayacağını ancak çocukların Malatya'da oturmalarından dolayı Malatya'da da işe sokabilirim deyince bizde duruma şaşırdık ama kabul ettik. Malatya iline geldikten sonra bana ‘Seni Malatya'da Fen İşleri müdür yardımcısı yapayım' dedi. Ben de kabul etmeyince çıkıp gitti."

'Telefonlarına ulaşamadım 52 bin TL dolandırıldım'

'Telefonlarına ulaşamadım 52 bin TL dolandırıldım'

O görüşmeden sonra bir süre daha telefon görüşmelerinin devam ettiği sonrasında ise Yavuz Recep U. isimli kişinin telefonlarının kapandığını belirten B.K., şöyle konuştu:

"Daha sonra yine telefon görüşmelerine devam ettik.  Betül B.  ve Yavuz Recep U. ile telefon konferansı yaparak kavga ediyorlardı benim çocuklarımın işini de yapmıyorlardı.

Uzun süre bu şekilde konuşuldu daha sonra Yavuz Recep U. bana telefondan ‘silahı takarım belime Malatya'ya gelirim hepinizi vururum parayı yatıracaklar' diyerek hakaret ve tehditlerde bulundu.

Bu konuşmadan sonra bir hafta bu kişinin telefonları kapandı, aradık açmadı. Kendilerine ulaşamadığımızı anlayınca dolandırıldığımı anladım.

Kızım adına 28 bin TL para verdim, yine oğlum adına 19 bin TL 10 Mayıs tarihinde yine bu şahısların söylemesi üzerine Bekir Ş. isimli kişinin hesabına yatırdım.

Betül B.’ye ise kapıda bin TL sonrasında 3 bin 500 TL para verdim. Her iki çocuğum için toplamda 52 bin 500 TL beni dolandıran Betül B., Yavuz Recep U., Bekir Ş. ve Murat A. isimli şahıslardan davacı ve şikayetçiyim."

12 kişiden 530 bin TL para almışlar

12 kişiden 530 bin TL para almışlar

Yavuz Recep U.'nun Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde ön kayıt büro elemanı olarak işe yerleştirme sözü verdiğini ve kadro bedeli olarak 40 bin TL istediğini belirten E.Ş.T. ise Sözcü'ye yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Benden 40 bin TL kadro bedeli, artı 5 bin TL bağış ve akabinde bin TL de komisyon parası istediler. Bunu isteyen kişi ise Yavuz Recep U.'dur.

Süreç içerisinde tehditler, hakaretler yaşadık. Malatya'ya iki kere geldi ailemizin içine girdi. Evraklarımızı teslim etmek için Diyarbakır'a geldi. Ardından da Diyarbakır'daki evimize gelerek mağduriyetimizi gördü.

Bize ‘sizler burada geçinemezsiniz istersiniz sizi Malatya'ya geçirebilirim' dedi. Bizde kabul ettik. Kuzenim B.K., Malatya'ya geldikten iki gün sonra eşyaları toplayıp E.Y. ile Malatya'ya geldik. Bir ay bizi Diyarbakır belediyesinde ‘kura ile alım' var deyip siz ona dahil oldunuz diyerek bekletti, mağdur etti.

Kurada E.Y. ile çıkmadık. Malatya'ya giderken kuzenim B.K., Malatya sınırlarına girmeden paralarımızı isteyince 5 dakika içinde Personel Daire Başkanlığında görevli Enes P. isimli e-imzalı evrakları E.Y. ve benim gmail hesabıma attılar. Malatya'ya geldikten sonra psikolojimizi bozacak şekilde dosya baskısı yaptılar.

Belirli bir süre oyalandıklarını belirten E.Ş.T., sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dosya sirkülasyonu falan bizi oyalamalarının ardından yavaş yavaş kopmalar başladı, tehditler başladı.  Videolu görüşmeler yapıp ‘sizler belediyeye, sen POMEM'e, sen Gençlik ve Spor Bakanlığına' diyerek görüşmeler yaptı.

Sonrasında bir hafta kadar bir iletişim kopukluğu oldu, biz de şüphelendik ve ailesini, yaşadığı yeri araştırmaya başladık. Bunu duyunca görüntülü arayıp bizi tehdit ve hakaretler etti. Sonrasında telefon numarasını iptal etti.

Gittik şikayetçi olduk ve dolandırıldığımızı anladık. Toplamda 12 kişiden 530 bin TL para almışlar. Dosya istediği için yakın çevremizdeki eşimize dostumuza akrabalarımıza söyledik, onlar da kabul ettiler bu şekilde hepimiz dahil olduk."

Sözcü muhabirinin telefonla ulaştığı AKP Çankaya ilçe teşkilatı, Yavuz Recep U. isminde bir görevlilerinin olmadığını açıkladı. Yavuz Recep U.’nun kullandığı telefonun ise servis dışı olduğu anlaşıldı. AKP kimlikli dolandırıcının Malatya Yeşilyurt dışında Kırşehir ve Gaziantep’te çok sayıda kişiyi dolandırdığı ileri sürülüyor.

Yorumlar (0)
14
açık
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:53
Güneş 06:15
Öğle 12:42
İkindi 16:13
Akşam 18:59
Yatsı 20:16