Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlarını sürdürüyor. İlçe ve kırsal mahallelerde de ulaşımı kolaylaştıracak çalışmalara devam eden Büyükşehir Belediyesi, Göksun’un kırsal Keklikoluk Mahallesi’nde yeni bir köprü menfez inşa ediyor.

Kahramanmaraş’ta asfalt mesaisi 4 ilçede sürecek
Kahramanmaraş’ta asfalt mesaisi 4 ilçede sürecek
İçeriği Görüntüle

Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışma kapsamında, mahallede bulunan ve 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan eski köprü ekipler tarafından yıkıldı. Yaklaşık 3 milyon TL’lik proje kapsamında bölgeye modern standartlara uygun, güvenli ve dayanıklı yeni bir köprü menfez kazandırılması için çalışmalar devam ediyor.

Keklikoluk’a yeni köprü menfez

Göksun’un kırsal Keklikoluk Mahallesi’nde yürütülen proje kapsamında eski köprünün yıkım çalışmaları tamamlanırken, yeni köprünün temel kazısı sürdürülüyor.

Yeni yapılacak köprü menfezin 11 metre uzunluğunda ve 4 metre genişliğinde olacağı belirtildi. Yaklaşık 3 milyon TL yatırım bedeline sahip proje ile bölgedeki ulaşım altyapısının daha güvenli ve dayanıklı hale getirilmesi hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, eski menfezin yıkımının ardından yeni yapının temel kazısı çalışmalarını sürdürüyor. Projenin tamamlanmasıyla Keklikoluk Mahallesi’nde mahalle içi ulaşımın daha güvenli hale gelmesi amaçlanıyor.

Göksun Keklikoluk (1)

Eski köprü 1988 yılında yapılmıştı

Keklikoluk Mahalle Muhtarı Görken Navruz, eski köprünün 1988 yılında yapıldığını ve zaman içerisinde birçok bölümünde çatlaklar oluştuğunu belirtti.

Navruz, eski köprünün yıkılarak yerine daha dayanıklı bir yapının inşa edilmesinin özellikle ağır kış şartlarının yaşandığı bölgede önemli olduğunu ifade ederek, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ve ekibine teşekkür etti.

Mahalle sakinlerinden teşekkür

Keklikoluk Mahallesi sakinlerinden Fevzi Demir de eski köprünün yerine yeni bir köprü yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yeni köprünün mahalle içi ulaşım açısından önemli olduğunu belirten Demir, çalışmanın tamamlanmasıyla bölgedeki ulaşımın kolaylaşacağını ifade ederek Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’e teşekkür etti.

Ulaşım altyapısı güçlendiriliyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Göksun kırsalında sürdürülen köprü menfez çalışmasıyla, deprem nedeniyle ağır hasar alan eski yapının yerine modern standartlara uygun yeni bir ulaşım yapısının kazandırılması hedefleniyor.

Yaklaşık 3 milyon TL’lik yatırım kapsamında yürütülen çalışmaların tamamlanmasıyla Keklikoluk Mahallesi’nde ulaşım güvenliğinin artırılması ve vatandaşların günlük ulaşımının kolaylaştırılması amaçlanıyor.