Cemile Akkoyun Millet Konağı’nda gerçekleştirilen etkinlikte katılımcılar, usta öğretici Esra Demirkol eşliğinde doğal içeriklerin önemini öğrenirken kendi tasarımlarını hayata geçirdiler. Sabun bazının hazırlanmasından kalıplamaya kadar tüm süreci uygulamalı deneyimleyen gençler, üretim yapmanın heyecanını yaşadı.
Eğlenceli ve Öğretici Üretim Süreci
Atölye kapsamında gençler; esans kullanımı, doğal renk vericiler ve süsleme teknikleri gibi konularda teknik bilgiler aldı. Hayal güçlerini estetik dokunuşlarla birleştiren katılımcılar, gün sonunda kendi el emekleri olan sabunları ortaya çıkarmanın mutluluğunu yaşadı. Etkinlik, hem kişisel gelişime katkı sağladı hem de sosyalleşme imkânı sundu.
Katılımcılardan Büyükşehir’e Teşekkür
Atölyeye katılan gençler, bu tür etkinliklerin yeni hobiler edinmek ve beceri kazanmak adına çok değerli olduğunu vurguladı. Kendi tasarladığı sabunları sevdiklerine hediye edeceğini belirten Belkıs Ulusoy ve keyifli vakit geçirdiğini söyleyen Sevda Kaya, Büyükşehir Belediyesi’ne sağlanan imkânlar için teşekkürlerini iletti.
Pusula Maraş Etkinlikleri Sürüyor
Pusula Maraş, şehirdeki gençlerin sosyal ve kültürel gelişimini desteklemek amacıyla farklı branşlarda atölye çalışmalarına devam ediyor. Millet konaklarında düzenlenen bu ücretsiz eğitimler, gençlerin boş zamanlarını verimli değerlendirmelerine ve üretim odaklı projelerde yer almalarına olanak sağlıyor.




