Dulkadiroğlu Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Mehmet Akpınar başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, ilçenin hizmet kapasitesini artırmaya yönelik araç ve ekipman teminlerinden hibe desteklerine, bütçe ve tarife çalışmalarından imar planı değişikliklerine kadar birçok gündem maddesi ele alındı.

Toplantıda belediyenin hizmet alanlarında kullanacağı araç ve ekipmanlara yönelik desteklerin yanı sıra farklı kurumlar tarafından sağlanacak hibe destekleri de meclisin gündemine geldi. Ayrıca 2027 yılı ve izleyen iki yılın bütçe ve tarifeleri ile çeşitli imar planı değişikliği teklifleri değerlendirildi.

Dulkadiroğlu Belediyesi’ne araç ve ekipman desteği

Meclis toplantısında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından Dulkadiroğlu Belediyesi’ne sağlanacak araç ve ekipman desteği görüşüldü.

Bu kapsamda belediyeye 1 adet büyük çöp toplama aracı, 1 adet yol süpürme aracı ve 300 adet çöp konteyneri verilmesine ilişkin konu meclis üyelerinin değerlendirmesine sunuldu.

Söz konusu araç ve ekipmanların belediyenin temizlik ve hizmet kapasitesine katkı sağlaması hedeflenirken, gündem maddesi toplantıda görüşülen konular arasında yer aldı.

30 milyon TL’lik hibe desteği gündemde

Toplantıda farklı kurumlar tarafından sağlanması planlanan hibe destekleri de ele alındı. İLBANK A.Ş. tarafından yol, kaldırım ve altyapı imalatlarında kullanılmak üzere 20 milyon TL hibe sağlanmasına ilişkin konu görüşüldü.

Türkiye Çevre Ajansı tarafından ise yürüyüş ve bisiklet yolları ile çevre düzenleme çalışmalarında kullanılmak üzere 10 milyon TL hibe sağlanmasına ilişkin gündem maddesi değerlendirildi.

Böylece toplantıda yol, kaldırım, altyapı, yürüyüş ve bisiklet yolları ile çevre düzenleme çalışmalarına yönelik toplam 30 milyon TL tutarındaki hibe desteği gündeme alındı.

Bütçe, imar ve yeni projeler görüşüldü

Dulkadiroğlu Belediyesi meclis toplantısında 2027 yılı ve izleyen iki yılın bütçe ve tarifeleri de görüşülen başlıklar arasında yer aldı. Belediye çalışmalarının gelecek dönem mali planlamasına ilişkin gündem maddeleri meclis üyelerinin değerlendirmesine sunuldu.

Toplantıda ayrıca imar planı değişikliği teklifleri ele alınırken, Eşik ve Gençler Kürsüde Projeleri kapsamında ödül verilmesine ilişkin konular da görüşüldü.

Kahramanmaraş’ın ulaşımında tarihi proje yükseliyor
Kahramanmaraş’ın ulaşımında tarihi proje yükseliyor
İçeriği Görüntüle

Araç üst yapı alım işi de gündemdeydi

Meclis üyelerinin değerlendirmesine sunulan diğer gündem maddeleri arasında araç üst yapı alım işi de yer aldı. Bunun yanı sıra bir önceki meclis toplantısına ait tutanak özeti ile 2026 Yılı Mali Performans Programı da toplantıda görüşüldü.

Gündem maddelerinin ele alınmasının ardından Dulkadiroğlu Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı sona erdi.

Meclis kararları kamuoyuyla paylaşılacak

Toplantıda görüşülen gündem maddelerine ilişkin alınan meclis kararlarının ayrıntılarının Dulkadiroğlu Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi.

Toplantıda ilçenin hizmet kapasitesinin artırılması, altyapı ve üstyapı çalışmalarının desteklenmesi, çevre düzenlemeleri, bütçe planlaması ve imar çalışmalarına ilişkin çeşitli başlıklar meclis gündeminde değerlendirildi.