Onikişubat Belediyesi tarafından işletilen Hamidiye Bekir Topçuoğlu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi (DOKMER), 21 Mart Farkındalık Günü’nde kapılarını sevgiye açtı. Down sendromlu bireylerin toplumsal hayattaki yerini güçlendirmeyi amaçlayan etkinlikte; atölye çalışmaları, spor oyunları ve eğlenceli aktivitelerle farkındalık dolu bir gün yaşandı.

Özel Çocuklar İçin "Hepimiz Aynıyız" Mesajı

Program kapsamında düzenlenen "Hepimiz Aynıyız" temalı spor oyunları, çocukların fiziksel ve sosyal gelişimlerine büyük katkı sağladı. Farkındalık etkinliği süresince gönüllü lise öğrencilerinin desteğiyle gerçekleştirilen sanatsal çalışmalar, özel bireylerin yeteneklerini sergilemesine imkan tanıdı. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği bu özel günde, down sendromlu bireylerin doğru destekle neler başarabileceği bir kez daha kanıtlandı.

Whatsapp Image 2026 03 24 At 11.48.59 (1)

Ayşer Çalık davasında mahkeme heyeti değişti
Ayşer Çalık davasında mahkeme heyeti değişti
İçeriği Görüntüle

Gönüllü Desteğiyle Güçlenen Sosyal Dayanışma

Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi ve Adil Dursun Fen Lisesi öğrencilerinin gönüllü olarak yer aldığı organizasyon, kuşaklar arası dayanışmanın en güzel örneğini sergiledi. Okul aile birlikleri ve öğretmenlerin de katkı sunduğu sosyal sorumluluk projesi, ailelerin de bir araya gelerek deneyim paylaşımı yapmasına vesile oldu.

DOKMER ile Engeller Sevgiyle Aşılıyor

Belediye yetkililerinin de çocukların mutluluğuna ortak olduğu program, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi. DOKMER’in uzman kadrosu eşliğinde gerçekleştirilen bu tür faaliyetlerin, özel eğitim alan bireylerin özgüvenini artırırken toplumsal duyarlılığı da en üst seviyeye taşıdığı vurgulandı.