Kahraman TV

Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar:

YAŞAM

Mürekkep lekesi elden, halıdan ya da koltuktan nasıl çıkar? En hızlı nasıl temizlenir? Sizler için derledik.

Elde oluşan mürekkep lekesini çıkarmak için:

Her kadının evinde bulunan aseton ile ele bulaşan mürekkep lekesini kolayca çıkarabilirsiniz. Çıkartma işlemleri esnasında ciltte herhangi bir tahriş işlemi meydana getirmez. Asetonu pamuk üstüne dökün ve bulaşan bölgeyi silin. Leke kolayca derinizden çıkmış olacak.

Mürekkep lekesi koltuktan nasıl çıkar? Çocuklu ailelerin kabusu haline gelen koltuk veya döşemelerdeki mürekkepli kalem vb. lekeleri evinizde bulunan saç spreyi ile kolayca çıkarabilirsiniz. Saç spreyini lekeye doğrudan uygulayın ve bir süre beklettikten sonra temiz ve nemli bir bez yardımıyla ovalayın. Birkaç uygulamadan sonra lekenin tazeliğine de bağlı olarak çıkmasını sağlayacaktır.

Halıda oluşan mürekkep lekelerini çıkarmak için:

Bir miktar mısır nişastasını taze süz ile karıştırıp halının üzerindeki mürekkep lekesine sürün ve kuruyana kadar bekleyin. Kuruyan karışımı elektrik süpürgesi kullanarak iyice çektirin. Son olarak sabunlu ılık su ile halıyı silin.

Mürekkep lekesi en kolay nasıl çıkar?

Pamuklu, yünlü, keten ve ipek kumaşlarda kumaşlarda meydana gelen bu tür mürekkepli kazalarda mürekkebin kurumasını beklemeyin. Zaman kaybetmeden soğuk su ile mürekkebi akıtmaya çalışın. Az miktarda kalan boyayı sabun ve ılık su ile yeniden yıkayın. Sonrasında kalan mürekkep boyasını taze süt ile yıkayıp limon tuzu kullanarak ovun. Son olarak soğuk su ile durulayı

Kurumuş mürekkep lekesi nasıl çıkar?

Kurumuş mürekkep lekesini çıkartmak biraz zor ancak kesinlikle imkansız değil. İlk olarak bir miktar sıvı deterjanı lekenin üzerine dökün ve parmağınızla hafifçe yedirin. Daha sonra leke yumuşamaya başladığı takdirde bir peçete yardımıyla lekeyi temizlemeye başlayın. Bu işlemi bir kez daha uygulayabilirsiniz. Son olarak ise kurumuş mürekkep lekeli kıyafeti çamaşır makinesinde ılık su kullanarak yıkayın.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.