Kahraman TV

Beyazıt Öztürk kimdir?

YAŞAM

Beyazıt Öztürk kimdir? Beyazıt Öztürk kaç yaşında? Beyazıt Öztürk nereli?

BEYAZIT ÖZTÜRK KİMDİR?

12 Mart 1969 tarihinde Bolu’da dünyaya gözlerini açan Beyazıt Öztürk, aslen Artvinlidir. Lisans öğrenimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Seramik-Heykel Bölümün’nde tamamlayarak mezun olan Öztürk, üniversite öğrenciliği dönemlerinde aynı zamanda lisanlı basketbolculuk yapmış ve ayrıca radyo programcılığıyla da ilgilenmeye başlamıştır.

Daha sonra Eskişehir radyolarında ev arkadaşlarıyla birlikte çalışmaya başlayan Beyazıt Öztürk, bu dönemde "r" harfini telaffuz edememesinden dolayı sunuculuk isteği reddedilerek, yalnızca program hazırlamakla yetinmiştir. Çalışmalarıyla geniş bir dinleyici kitlesine ulaşmayı başaran Öztürk, farklı ve en önemlisi de esprili tarzı ile beğeni toplamayı başarmıştır. 

Ardından ev arkadaşlarının kurmuş olduğu "Genç Radyo" isimli radyo kanalında program sunmaya devam eden Beyazıt Öztürk, ayrıca yine aynı arkadaşlarıyla beraber siyasi içerikli bir mizah dergisi olan "Gına"yı çıkarmaya başlamış ve takma adı "Beyaz"ı ise ilk kez bu dergi için ırladığı karikatürlerin altında kullanmıştır. 

1996 yılında sunmaya başladığı ve bu programla ülke çapında tanınır hale gelmesini sağlayan "Beyaz Show" isimli programı 22 yıl sunan Beyaz Öztürk, 4 Mayıs 2018 tarihinde sezon finali yaparak, programını bitirmiştir. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.