Kahraman TV

Türklerin yüzde 29’u kişisel verilerini satıyor!

TİCARET

Experian’ın yaptığı araştırmaya göre, Türklerin yüzde 29’u ‘fayda’ karşılığında kişisel verilerinin kullanılmasına rıza gösteriyor.

Türkiye’de her yıl yüzde 30 civarında büyüyen kredi havuzu, kreditör kurumlar açısından isabetli kredi skoru tespit ihtiyacını da artırıyor. Experian’ın yaptığı araştırmaya göre, Türklerin yüzde 29’u ‘fayda’ karşılığında kişisel verilerinin kullanılmasına rıza gösteriyor.

TÜKETİCİNİN ‘BİR FAYDA’ GÖRMESİ YETERLİ OLUYOR

Türk tüketicilerin %29’u, karşılığında net bir fayda görmesi durumunda verisini bankacılık kaynaklarıyla paylaşmaya olumlu bakıyor. Dünyanın lider bilgi hizmetleri şirketi Experian’ın araştırmasına göre bu oran, yüzde 20 olan Avrupa ortalamasının üzerinde bir seviyeye işaret ederken, özellikle indirim teklifleri, ücretsiz bankacılık hizmetleri, kredi faizlerinde ve şartlarında farklılaşma gibi konular tüketicilerin ilgisini cezbediyor.

DOLANDIRICILIK RİSKİ…

43 ülkede, 20 binin üzerinde çalışanıyla 1,4 milyar kişi ile 190 milyonu aşkın firmanın finansal verilerini saklayan, işleyen ve skorlayan Experian, kurumların doğru ve hızlı kredi vermeleri için karar süreçlerine, müşteri deneyimine ve dolandırıcılık riskini minimize etmeye odaklanıyor. Dünya genelindeki 23 kredi bürosunun yanı sıra 23 yıldır da ülkemizde faaliyet sürdüren Experian’ın Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin, görevindeki ikinci yılını tamamlarken konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE’DE ‘KAYIT DIŞI EKONOMİ’

Türkiye’nin kayıt dışı ekonominin ve belgelenemeyen gelirlerin yoğun olduğu bir ülke olduğunu dile getiren ve bu noktada isabetli ölçüm yapabilmenin kurumların doğru kredi ve risk yönetimi yapabilmesi için elzem olduğunun altını çizen Mümin, “Bu alanda biz hem makine öğrenmesi tekniklerini ilk kullanan kurum olduk hem de farklı alternatif veri kaynakları ile modellerimizi zenginleştirmeyi ve tahminleme performansını arttırmayı başardık. Geçen sene yerel partnerimiz Softtech ile birlikte IP’si tamamen Türk geliştiricilere ait ilk kodlama gerektirmeyen ML ve model otomasyon platformu “Convex”i geliştirdik” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.