Kahraman TV

Galatasaray-Trabzonspor Derbisinde Muhtemel İlk 11 Belli Oldu

SPOR

Trendyol Süper Lig'de sezonun ilk derbisine bu akşam Rams Park ev sahipliği yapacak. Galatasaray'ın saat 21.45'te Trabzonspor'u konuk edeceği mücadelede Atilla Karaoğlan düdük çalacak. .

Trendyol Süper Lig'de sezonun ilk derbisine bu akşam Rams Park ev sahipliği yapacak. Galatasaray'ın saat 21.45'te Trabzonspor'u konuk edeceği mücadelede Atilla Karaoğlan düdük çalacak. 2023-2024 sezonunu Kayserispor deplasmanında açan son şampiyon Galatasaray, ligdeki ilk iç saha maçına Trabzonspor karşılaşmasıyla çıkacak. Kayserispor mücadelesinden golsüz beraberlikle ayrılan sarı-kırmızılılar, bu akşam mutlak galibiyeti hedefliyor.

SEZONUN İLK DERBİSİ

Fotomaç'ın haberine göre; Yeni sezonun ilk derbisine her iki takım da yenilenen kadrosuyla sahada mücadele edecek. Galatasaray'a karşı oynadığı son 5 deplasman maçında 2 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik alan bordo-mavili takım, yeni sezondaki ilk zor sınavında sahadan 3 puan arayacak. Bjelica'nın tüm planları hazır.

EV SAHİBİNDE TETE VE ZAHA YOK

Ev sahibi Galatasaray'da henüz lisansı çıkmayan yeni Transfer TETE bu karşılaşmada görev yapamayacak. Bileğinde ağrı bulunan ZAHA'nın da bugün riske edilmemesi bekleniyor. Teknik direktör Okan Buruk'un Zaha'nın yerine bugün Barış Alper'e 11'de görev vermesi bekleniyor.

GÖZLER İCARDİ'DE

Geçen sezon derbilerde fırtına gibi esen Mauro İcardi, bugün yine takımın en önemli gol ayağı olacak. Arjantinli oyuncu, geçen yıl çıktığı 5 derbide 6 gol ve 1 asistle oynarken; Trabzonspor'a karşı da 1 gol ve 1 asistle yıldızlaşmıştı. Şampiyonlar Ligi elemelerindeki Ljubljana mücadelesinde galibiyeti getiren İcardi, Fırtına'yı bugün de boş geçmek istemiyor.

BJELICA İLK PEŞİNDE

Bjelica, İstanbul'da oynanacak G.Saray derbisinden galip ayrılması halinde 25 yıl sonra bir ilk gerçekleştirecek. 1998-99 sezonunda Milne yönetimindeki bordo mavililer, deplasmanda Cimbom'u 5-3 mağlup etmişti. Söz konusu dönemin ardından Fırtına'yı çalıştıran hiçbir yabancı hoca, İstanbul'da galip gelemedi.

TEK HEDEF 3 PUAN

Okan Buruk Trabzonspor mücadelesi öncesinde oyuncularını uyardı. Mutlaka kazanmak zorunda olduklarını belirten Buruk, bu maçta hata istemediğini belirtti. Tecrübeli hoca, "İlk hafta şanssız bir beraberlik aldık. Telafisini kendi evimizde, seyircimiz önünde yapmalıyız. Kazanmak zorundayız, Trabzonspor karşısında hata yapmamalıyız. İyi bir sonuçla ayrılacak güce sahibiz" ifadelerini kullandı.

GALATASARAY TRABZONSPOR MUHTEMEL 11'LER

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Angelino, Torreira, Oliveira, Barış Alper, Mertens, Kerem, Icardi.

Trabzonspor: Uğurcan, Larsen, Benkovic, Denswil, Eren, Kourbelis, Bakasetas, Abdülkadir Ömür, Teklic, Trezeguet, Maxi Gomez.

10. MAÇINA ÇIKIYOR

Teknik direktör Bjelica, G.Saray derbisiyle bordo-mavili takımın başında 10. kez yer alacak. Geçtiğimiz sezon takımın başına gelen Hırvat hoca, çıktığı 9 maçta 5 galibiyet aldı, 4 kez kaybetti. 51 yaşındaki çalıştırıcı, geçen sezon 3-1 kaybedilen F.Bahçe müsabakasının ardından Galatasaray ile ikinci büyük maçına çıkacak.

.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.