Kahraman TV

Aslan Kadıköy'de 20 Yıl Sonra Kazandı

SPOR

Süper Lig'in 23. haftasında oynanan derbide Galatasaray, deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-1 yendi. Sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe deplasmanında son galibiyetini 22 Aralık 1999'da almıştı.

Süper Lig'in 23. haftasında oynanan derbide Galatasaray, deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup etti.

Süper Lig'in 23. haftasında konuk olduğu Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup eden Galatasaray, tarihi bir galibiyete imza attı.

Fenerbahçe deplasmanında 22 Aralık 1999'da aldığı galibiyetten sonraki 23 resmi maçı kazanamayan sarı-kırmızılı takım, rakibini 20 yılı aşkın süre sonra Kadıköy'de yenerek bu kötü seriye son verdi.

Galatasaray, 1999'daki galibiyetten sonra sarı-lacivertli ekiple Kadıköy'de 3'ü Türkiye Kupası, 20'si lig olmak üzere oynadığı 23 müsabakada 15 kez yenilmiş, 8 defa da berabere kalmıştı.
Sarı-kırmızılı takım, Fenerbahçe deplasmanında 7 bin 368 gün sonra galibiyet sevinci yaşadı. Galatasaray, Süper Lig'de Fenerbahçe karşısında 10 maç aradan sonra galip geldi.

Deplasmanda derbi şansızlığını kırdı

Galatasaray, 10 maç aradan sonra deplasmanda derbi galibiyetine ulaştı. Sarı-kırmızılı takım, önemli rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş'a karşı bu kulvarda daha önce deplasmanda yaptığı 10 maçta galip gelememişti.

Galatasaray tarihi galibiyetle zirveye ortak oldu

Fenerbahçe karşısında elde ettiği galibiyetle puanını 45'e çıkaran sarı-kırmızılı takım, ligin zirvesinde Trabzonspor ve Demir Grup Sivasspor ile puanını eşitledi.

Süper Lig'de deplasmanda Fenerbahçe'yi yenen sarı-kırmızılı takım, galibiyet serisini de 7 maça çıkardı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.