Kahraman TV

Yavaş'tan Sahte Senet İddiasına Yanıt: 'Yarın Her Şeyi Açıklayacağım'

SİYASET

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in "Avukatlık döneminde sahte senetle icra takibi yapıp ceza aldı" sözlerine yanıt veren CHP'nin Ankara Adayı Mansur Yavaş, "Yarın her şeyi açıklayacağım." dedi

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Yavaş'ın avukatlığı döneminde sahte bir senetle icra takibi yaptığına ilişkin davada bir yıla kadar hapis cezası almasının gündemde olduğunu dile getirerek bunun belediye başkanlığı yapmasına engel oluşturacağını öne sürmüştü.

CHP'nin Ankara Adayı Mansur Yavaş, basında dolaşan ve bugün AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in gündeme getirdiği 'sahte senetle icra takibi yaptırdığı' iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Twitter'dan açıklama yapan Yavaş şunları söyledi:

"İFTİRA VE PROVOKASYON"

"Biz projelerimizle ve Ankara için yapacaklarımızla buradayız. İnanıyoruz ki bize yönelik iftiralara ve provokasyonlara en güzel cevabı Ankaralı hemşehrilerimiz sandıkta verecektir. Yarın her şeyi açıklayacağım."

SÖZCÜ ÇELİK NE DEDİ?

Ömer Çelik, Mansur Yavaş hakkındaki 'sahte senet' iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Haftalık bilgilendirme toplantısı kapsamında kameraların karşısına geçen Çelik, "Sahte senet kullandığı 2016'da Yargıtay kararıyla kesinleşen ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterdiğiniz bu şahısla ilgili olarak günlerdir basında iddialar yer almasına rağmen Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi buna niçin cevap vermemiştir? Vatandaşın önüne temiz aday çıkarmak bütün siyasi partilerin görevidir" dedi.

Çelik, "CHP'nin Türkiye'nin kalbine Ankara'ya belediye başkanı olarak önerdiği şahsın sahte senet takibi yaptığı, bu senetteki imzanın sahte olduğu yargı süreci neticesinde Mansur Yavaş'ın para cezasına çarptırıldığı süreçle karşı karşıyayız. Yargıtay tarafından onaylanmış. CHP tarafından iddialara ve cevap verilmediği ve örtbas edilmeye çalışıldığı ortaya çıkıyor. 2015 yılından sonra bu zamana kadar karşılıklı iddialarla dava devam ediyor. 28 dava içinde resmi evrakta sahtecilik, yargı içinde örgüt kurmak gibi suçlarla süreç devam ediyor" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.