Kahraman TV

İstanbul'daki Seçimin Neredeyse Bütünü Usulsüz

SİYASET

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapıyor. Erdoğan, İstanbul seçimine yapılan itirazla ilgili "Seçimin neredeyse bütünü usulsüz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

RUSYA İLE İLİŞKİLER

"Rusya'da sizin de yakından izlediği yoğun bir temas içindeyiz. 2010 yılında teşkil ettiğimiz üst düzey konsey toplantıları devam etmektedir. Bu toplantı Sayın Putin'le yılbaşından itibaren üçüncü yüz yüze bir görüşmeyi gerçekleştireceğimiz görüşme olacak. Suriye başta olmak üzere uluslararası ve ikili konuları ele alacağız."

"Türk ve Rus iş adamlarımızla da bir araya geleceğiz. Vize serbestisi de gündemimizde yer alan hususi bir başlık. Tır şoförleri için uygulanan vize muafiyetinin acilen devreye girmesi, daha sonra tüm vatandaşlarımız için gündeme alınması gündemimizde."

TERÖRLE MÜCADELE

"Bir gece ansızın gelmesi gereken, gelinmesi gereken yere gelebiliriz. Bu ziyaretimizde özellikle baş başa görüşmemizde ele alacağımız konularımızdandır."

NETANYAHU'YA TEPKİ

"Netanyahu'nun yaptığı her iş uluslararası hukuka aykırıdır. Bugüne kadar yasal olarak yaptıkları hiçbir şey yok. BM'nin aldığı kararlara da aykırıdır. Tabii Amerika'yı arkalarına alarak bu adımları atmışlardır. Başkent konusunda da arkasında Amerika yer almıştır. Golan'da da Batı Şeria'da da aynı adımları görüyoruz. BM Güvenlik Konseyi'nden buna bir şey gelmiş midir, hayır! Bu işi oldubittiye getirmek istemektedirler. Ortadoğu'ya karanlık gelecek hazırlamaktadır. Batı Şeria, Filistin topraklarıdır."

İSTANBUL SEÇİMİ

"Usulsüzlüklerin neredeyse tamamı usulsüz. Bu işin seçim süreci bitti. Bundan sonraki yargı sürecidir. YSK, özellikle tüm siyasi partiler için, tüm halkımızın özellikle demokratik haklarını hukuk çerçevesinde koruma zorunluluğumuz var. 'Biz burada organize suçların işlendiğini gördük, görüyoruz' diyorlar. Biz de organize bazı suçların ilendiğini görüyoruz. Bazı televizyon, kamera tespitleri var. Nerede, ne gibi yolsuzluklar yapılmış, boş alanlarda, tarlalarda, adreslerde nasıl oy kullanılmış görmekteyiz. Bütün bunlarla bu adımları atacağız. Geçmişte Yalova'da, Ağrı'da bunların örnekleri var. ABD'de yüzde 1 gibi sıkıntılı oy olsa seçimin yenilenmesine gidiyorlar."

"SAVCILIKLARA DUYURULAR VAR"

"Örgütlü müdahale içinde savcılıklara duyurular var. Savcılıklar bunun da gereğini yapacaktır.Sandıkta hırsızlıklar var. YSK'ya gidiş sandıktaki örgütlü müdahale yönelik. Her iki kanaldan bu iş yürütülecektir."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.